fbpx
personvern

Facebook, Mark Zuckberg, teknisk support og personvern

11. april 2018 var jeg gjest i TV 2 God Morgen Norge, for å diskutere Facebooks toppsjef, Mark Zuckerberg, som ble «grillet» av amerikanske senatorer som følge av personopplysninger fra 87 millioner brukere som kom på «avveie». 

2017 ble omtalt av Mark Zuckerberg som et utfordrende år. Målet for 2018 var å «fikse Facebook». Året kunne ikke ha startet på en dårligere måte, etter at det ble avslørt at personopplysninger fra ikke mindre enn 87 millioner Facebook-brukere var urettmessig lastet ned og solgt videre til Cambridge Analytica, som brukte informasjonen til å lage politisk reklame for blant annet Donald Trump.

Grillet i 10 timer

I løpet av 2 dager, måtte Facebook-sjefen, Mark Zuckerberg, sitte «skolerett» ovenfor amerikanske lovgivere – senatorer – og svare for seg hvordan det kunne skje, men også svare for hvordan nettverksgiganten skal ivareta brukernes personinformasjon i tiden fremover. 11. april var jeg gjest i TV 2 God Morgen Norge, for å diskutere nettopp Facebook, Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica og personvern.

Klippet er publisert med tillatelse fra TV 2.