fbpx

Med NorthSocial og eksklusivt innhold økte jeg antall medlemmer på Facebook-siden min med 40% på under 1 mnd!

Slik kan du få Facebook-siden din til å vokse raskt

Med NorthSocial og eksklusivt innhold økte jeg antall medlemmer på Facebook-siden min med 40% på under 1 mnd!

«Med kvalitet kommer kvantitet» bruker jeg å si når folk spør om råd for hvordan de kan få flere medlemmer av Facebook-siden sin.

Godt innhold vil alltid drive flere lesere, brukere, medlemmer – og enda bedre blir det hvis du klarer å skape god spredningsføring også.

Strategien min var i utgangspunktet enkel – skape godt innhold, og dele det på Facebook på en måte som gir smak av eksklusivitet. Hvorfor? – Vel, fordi alle tidligere undersøkelser har vist at folk blir medlemmer (les: Liker) av Facebook-sider fordi:

Resultatet ble 40% vekst på under 1 mnd – og her kan du lese om hvordan jeg gikk frem!

Innholdsstrategi

Det var viktig å skape innhold på to nivåer – det som skulle lastes ned måtte være intr nok for mange å laste ned, samtidig som det skulle være et krav om at man måtte like Facebook-siden min. Etter å ha testet ut et par internasjonale undersøkelser – om mobile trender og sosiale medier – begge fra Cisco – med sånn passe suksess – falt valget på å lage et par undersøkelser. «Business is local» er det noe som heter, og folk flest vil ha innhold som har lokal aktualitet.

Via SurveyMonkey (gratis utgaven gir 10 spørsmål og 100 svar) lagde jeg et par undersøkelser – først om sosiale medier for bedrifter, dernest en undersøkelse om mobiltelefontrender. For begge undersøkelser brukte jeg utelukkende sosiale mediakanaler – blogg, Twitter & Facebook. Ingen mail ble sendt på noe tidspunkt. Undersøkelsene produserte jeg deretter en presentasjon av, som jeg skulle dele ut via Facebook som en PDF. I tillegg produserte jeg et par artikler jeg krysset fingrene for at folk ville finne intr – og som skulle fungere som trekkplaster til bloggen – hvor undersøkelsene ble linket til – på samtlige sider, som illustrert her.

Spredningsføringsstrategi

Hadde jeg nå lagt dette ut via Facebook-siden min alene, og uten noe krav til å Like – så ville stort sett de som allerede «Likte» meg lastet det ned. Det er derfor viktig å tenke spredningsføring via flere kanaler, samtidig som jeg ønsket å ha det som et krav at man skulle like Facebook-siden min for å få tilgang. Årsaken var enkel i utgangspunktet – jeg har brukt mye jobb på å lage disse undersøkelsene, og det minste du kan gjøre er å like meg for det – hvis du vil ha tilgang…..

Strategien ser ikke ut til å ha slått feil – veksten ble 40% på en måned, noen sluttet å like meg, og jeg mottok en negativ tilbakemelding på Twitter. Det synes jeg ikke er galt.

North Social – apps for Facebook

For å lage gode Facebook-sider trenger du Facebook-apps, og i dette tilfellet var jeg på jakt etter en app som kunne gjøre det mulig å kreve at man likte siden min for å få tilgang til materialet mitt, og samtidig hjelpe meg med spredningsføringen av både innhold og side. Via AppBistro ramlet jeg over NorthSocial som utvikler en haug med Facebook-apps til nesten alle formål.

Prismodellen deres er også veldig god – 14 dagers gratis prøveperiode – av samtlige apps (jeg teller 19 stk for øyeblikket) – og dernest en månedlig pris fra 20 til 150 dollar avhengig av hvor mange fans din side har og et par andre elementer. Omfanget av apps og enkelheten av å bruke disse gjorde valget enkelt for meg også, og det har jeg ikke angret på.

I dag bruker jeg 5 av disse appsene på min egen Facebook-side, som du kan se her – eller direkte på min Facebook-side.

Foruten VIP-ikonet som er den eksklusive appen til NorthSocial, så vil jeg bare kort også anbefale de som tilbyr produkter og tjenester å ta en titt på mine Topp 10 Gadgets – ikke fordi gadgetene i seg selv er intr, men appen som ligger bak kan være det for å ha en online butikk direkte på din bedrifts Facebook-side for å tilby alt fra produkter til tjenester!

Appene i seg selv er intuitive å bruke, det eneste jeg kan legge til er at det har vært noe vanskelig å få appen til å oppdatere innholdet. Dette har jeg snakket med NorthSocial-teamet om, og årsaken er i stor grad knyttet til alle nylige endringer Facebook har gjennomført. Det jobbes med å gjøre alt bedre (og det virket forsåvidt som om alt fungerte knirkefritt under siste endring fra min side) og NorthSocial vil også anbefale deg å bruke Firefox i stedet for Safari og Chrome.

Slik lager du en Exclusive-kampanje

Som du ser under så vil du starte med å bestemme deg for om det skal være et krav om å Like siden din for å få tilgang.

Når det gjelder «Total Downloads» så vil min undersøkelse vise 0 fordi jeg ikke har brukt North Social sin egen tjeneste for å hoste filene, men lagt de ut på Box.net – derfor viser antallet downloads også null.

Du må deretter lage to forskjellige landingssider – en for de som ikke liker deg fra før av, og en for de som gjør det.

Det er alltid høflig å takke for nedlastning, så en side som takker er på sin plass :)

Her kan du enten laste opp et bilde, alternativt ha en egen side på bloggen din som takker – og som feks kan inneholde et registreringsskjema for å motta mer informasjon på et senere tidspunkt – feks på mail.

Så må du linke opp innholdet du skal dele, og dernest kopiere ut HTML-koden som du kan lime inn på egen hjemmeside. Dette vil lage en egen download bilde – på engelsk – så du kan velge å droppe å lime inn denne koden og heller lage en egen download-banner – og så linke dette bildet direkte til Facebook-siden hvor kampanjen din ligger.

Sist, men ikke minst må du lage en god og selgende tekst som vil benyttes når kampanjen din skal deles og markedsføres.

Slik vil det da se ut når alt er på plass:

Under vises landingssiden som du har laget for de som Liker siden din, og her har du to valg.

Klikker du på «Unlock»-knappen får du opp følgende skjermbilde:

Her kommer spredningsføringen inn – du blir som sagt oppfordret til å spre artikkelen, whitepaperet, presentasjonen eller hva det måtte være til dine venner og bekjente på Facebook – FØR du får tilgang til selve dokumentet. Etter at du har trykket på Publiser – med eller uten egen tekst – så kommer du til download siden:

Mer også en ting – du kan unngå spredningsføringen og komme direkte til nedlastningen hvis du trykker på Skip fra første skjermbilde her. Det er med andre ord IKKE et krav om at du må spre, men kun at du må like.

Lykke til med dine kampanjer!