fbpx
Nettavisen pluss

Er Nettavisens pluss-artikler verdt å betale for?

I tråd med den økende viljen til å betale for god journalistikk, har en av Norges eldste og største nettaviser – Nettavisen – også begynt med pluss-saker som koster penger. 

Høsten 2017 kjøpte Amedia opp Nettavisen. «Fremover vil Nettavisen konsentrere seg om nyheter, sport, økonomi, politikk og meninger gjennom nettavisen.no og NA24», kunne vi lese i pressemeldingen.

Og nå som «alle» ser ut til å være villig til å betale for kvalitetsjournalistikk, så har også Nettavisen valgt å tilby sine 1,1 millioner daglige lesere tilgang til «eksklusivt nyhets- og aktualitetsstoff og gode historier og kommentarer».

NA+ heter den nye riksavisen – som er den første nye i Norge siden 2007 – skrev Nettavisen i januar.

På Nettavisen.no ser du enkelt hvilke saker du må betale for, slik som i eksempelet under;

Nettavisen pluss

For kun 149,- kroner i måneden får du tilgang til «de beste historiene fra hele landet». Det skal legges til at du også får tilgang til direktesendt sport, som blant annet inkluderer noen fotballkamper fra Eliteserien, samt PostNord-ligaen og Toppserien. Og konsernsjefen i Amedia og styreleder i Mediehuset Nettavisen, Are Stokstad, skriver også at leserne skal få et «unikt tilbud med stoff fra over 800 journalister i 63 redaksjoner over hele landet».

Målet med NA+ som abonnementsavisen heter, er å vise «ferske nyheter og friske meninger fra hele landet», uttaler Nettavisens ansvarlige redaktør, Gunnar Stavrum.

Nettavisen pluss

Jeg tror jeg står over – enn så lenge i alle fall. I dag betaler jeg (med glede) for kvalitetsjournalistikken til Aftenposten og Dagens Næringsliv. I lengre tid har jeg også abonnert på VG+, men har kuttet det ut nå.

Det ble altfor mange saker i samme «retningen«. Slik som den her, som du måtte være en betalende VG-kunde for å lese;

Nettavisen pluss

Kanskje nettavisene burde slått seg sammen for å lage en Pluss-avis for «denne formen for journalistikk»?

Det er som Marius Karlsen skriver 28. februar på Helt.Digital; «Nei, klikkhorenes tid er ikke forbi». På vegne av journalistikken synes jeg det er leit.

Klikk er mediehusenes heroin. De kan ikke slutte. De vil ikke slutte.

…skriver Marius Karlsen. Det får så være. Jeg skal i alle fall ikke bidra til mer heroin til mediehusenes redaktører. NA+ er minus hos meg. Selv ikke «lokketilbudet» på 1 krone vil få meg til å bli abonnent så lenge «nivået» på journalistikken ikke heves betraktelig.

Jeg er mer enn villig til å betale for å kunne konsumere nyheter. Men ikke det her. Ikke slike saker. Dette er på ingen måter med på å heve journalistikken. Tvert i mot. Uansett hvor fristende det måtte være – der og da. Og mens dere er i gang – bli ferdig med de forbanna klikk-titlene da!

Bilde: Skjermdumper fra diverse pluss-saker fra Nettavisen