fbpx
podkast

Store endringer i Apple Podkaster

Fra iOS 14.5 vil Apple gå vekk fra det å abonnere på en podkast til å følge. Samtidig vil de ikke lenger laste ned nye episoder automatisk, men strømme episodene.

Fra abonner til følg

Fra og med iOS 14.5, som blir lansert sent i mars vil Apple gå vekk fra ordet «abonner» i Apple Podkast-appen og heller begynne å bruke ordet «følg» eller «follow». Det er vi blant annet kjent med fra før av med blant annet Spotify og Stitcher, mens Overcast, som er min favoritt-spiller for podkast, bruker derimot «abonner». Det samme gjør Google Podcasts, Castbox, med flere.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Årsaken til at Apple vil endre fra«abonner» til «følg» er ganske så logisk. Ifølge en undersøkelse fra Edison Research tror nesten halvparten av oss at det å abonnere vil koste penger. 

Og det er egentlig ganske så logisk. Abonnerer du på for eksempel Spotify, Netflix, HBO, etc, så koster det jo penger. Mens det å følge noen, på Instagram, Twitter, TikTok, ikke koster penger.

Samtidig abonnerer jeg på veldig mange YouTube-kanaler, og jeg har aldri tenkt på, eller fryktet for at det ville koste penger. Det kan selvsagt bety at jeg tilhører den andre halvparten i undersøkelsen det da.

Men tenk hva det potensielt kan ha av effekt for podkast-markedet, hvis nesten halvparten «av oss» ikke lenger tror at det å abonnere på en podkast koster penger. 

Fra automatisk nedlastning til strømming

I tillegg til å endre fra «abonner» til «følg«, vil Apple også fremover ikke automatisk laste ned nye episoder, men la dem streames fortløpende mens du lytter. 

Det er egentlig den største nyheten, for det vil bety at du som har en podkast og annonsører som lurer på om det er verdt å annonsere for eksempel på din podkast, vil nå få muligheten til å få mye bedre innsikt om lyttervanene til ditt publikum.

 I stedet for å få oversikt over antall nedlastninger, som ikke sier noe som helst om hvor lenge lytteren har lyttet, så kan du nå følge utviklingen av en episode, slik du kan i innsikten på din YouTube-kanal, eller på din Instagram- og Facebook-konto.

 Det kan få en veldig positiv effekt på annonsemarkedet, hvor annonsøren i mye større grad vil kunne se og vite om lytterne faktisk hører på annonsen eller ikke. 

Apple først?

På ett eller annet tidspunkt regnet jeg med at dette vil bli den «nye normalen». Og da spesielt etter at 5G hadde blitt «mainstream». At Apple skulle komme med det allerede nå, så jeg ikke komme.

Podkast-lyttere vil selvsagt også få muligheten til å laste ned episoder, men fremover så vil du måtte spesifisere akkurat det.

 

Bilde: Jukka Aalho via Unsplash