fbpx

I 2013 vil det være lettere å finne en avholdsmann enn en som ikke har en konto på et sosialt nettverk!

Er du en sosial sinke?

I 2013 vil det være lettere å finne en avholdsmann enn en som ikke har en konto på et sosialt nettverk!

(Artikkelen er på trykk i siste utgave av Kampanje)

hanspetter-slowI følge Retriever var ”sosiale medier” omtalt nesten 6.300 ganger i norske aviser i 2012, opp fra 4.200 i 2011. På Internett var volumet enda høyere – over 16.000 ”klipp” inneholdt noe om sosiale medier i 2012, mot 13.200 i 2011.

Alle” bruker det, de fleste bruker flere enn ett sosialt nettverk også, og vi bruker det daglig, og oftere og oftere via våre mobile enheter. Med over 3 millioner av oss som har en smarttelefon og over en million nordmenn som eier ett nettbrett er vi mobile og sosiale hvor som helst, når som helst og på hva som helst. Fra 0600 om morran til 2400 om natten.

Når det kommer til jobben derimot er det fortsatt  mange som lurer på om det har noe for seg. Det er greit å vite hva barneskolekompisen spiste til frokost, men hvordan skal vi bruke de sosiale verktøyene til å få gjort unna jobben vår? Kan Facebook gjøre oss mer produktive og effektive? Enkelte studier peker i den retning – at vi kan bli inntil 25 prosent mer effektive, mens andre vil hevde at en Facebook-pause faktisk tar 23 minutter, og dermed stjeler fra vår arbeidstid. Er det Facebook- eller vår feil?

Så langt i 2013  har sosiale medier rukket å bli nevnt snart 3.000 ganger allerede på nett og papir. Holder vi samme tempo ut året skulle det bli omtrent 25.000 omtaler. Er virkelig sosiale medier så spennende at det fortjener så mye ”spalteplass”?

Sosiale medier har rukket å bli et allemannseie tenker nå jeg. Vi kjenner sikkert alle noen som ikke er på Facebook, men det er ikke mange som ikke er å finne på ett eneste sosialt nettverk. Kritisk masse er egentlig nådd for lenge siden. I Norge snakker vi ikke lenger bare om været og renta, men om været, renta og sosiale medier.

I 2013 vil det være lettere å finne en avholdsmann enn en som ikke har en konto på et sosialt nettverk!

Privat ja, jobb nja.

I 2011 og 2012 var det mange virksomheter som fortsatt lurte på om sosiale medier kunne bli brukt til noe fornuftig på jobben, og på samme måte som bedrifter for lengst har forstått at virksomheten deres må tenke digitalt, så vil virksomheter også i større grad forstå de muligheter Internett har åpnet for ved å utnytte de sosiale mekanismene fult ut. I 2013 vil bedriftene forsøke å finne ut hvordan de kan gjøre virksomheten sosial, hvordan struktur- og humankapital kan gjøres lettere tilgjengelig for både interne- og eksterne formål. Den nye maktfaktoren vil være virksomhetens evne til å dele sin egen informasjon, kunnskap og erfaring.

Mens 2012 handlet om sosiale medier, vil 2013 handle om sosiale bedrifter – eller åpne virksomheter som min kollega Marius Eriksen har valgt å kalle det. Selv den mest skeptiske lederen vil forstå de mulighetene sosialiseringen av informasjon og kommunikasjon vil medbringe. Tillit vil være et nøkkelord – tillit og nærhet mellom ledere, ansatte, partnere og kunder.

Jeg tror på mindre se hva jeg har på brødskiva og mer se hvordan jeg kan hjelpe deg i 2013.

Så gjenstår det å se hva lederne tror på da… I verstefall tror jeg på lederskifter!

photo credit: j thorn explains it all via photopin cc