fbpx
DJI Mavic

En god unnskyldning for å komme seg ut på tur

Koronavirus, hytteforbud, permittering og altfor mye tid sittende hjemme. Det kan være mange gode unnskyldninger for å komme seg ut på tur. Min største unnskyldning er teknologi.

Ut for å filme og fotografere

Det er mange gode grunner til å komme seg ut. Og da tenker jeg ut i naturen. For det første er norsk natur rett og slett storslagen. For det andre er turmulighetene mange. Den Norske Turistforeningen skal ha all honnør for den jobben de har gjort med å lage turer som passer for absolutt alle.

I mitt virke er jeg mye innendørs. Jeg sitter inne når jeg jobber og jeg er inne når jeg holder foredrag. Mye av teknologien jeg sysler med, er også innendørs-orientert. Samtidig elsker jeg å være ute. Og det er enkelte teknologi-produkter som får meg ut. Ut for å oppleve. Og til å dokumentere opplevelsene.

DJI Mavic

«Storytelling» i praksis

Og det er turene ut som også får meg til å bli flinkere til å nettopp dokumentere opplevelsene mine. Til å bli en bedre «storyteller«, ta bedre bilder, filme bedre med mine droner og mitt Insta360-kamera. Og til å bli flinkere til å redigere.

Nå er jeg på ingen måte blitt veldig god, men jeg velger å tro at jeg blir litt bedre for hver gang. Flinkere til å finne gode vinklinger. Til å snakke til kameraet. Filme med dronen. Lage en historie som fenger. Finne musikk som passer. Redigere klippene, slik at overgangene matcher musikken. Redigere lys, farger, kontraster, med mer.

Turene ut blir min unnskyldning til å bli en bedre «storyteller» rett og slett. Samtidig bruker jeg anledningen til å lære meg mer om produktene jeg enten har kjøpt eller tester. Som i dette tilfellet her, hvor jeg tok med meg Huaweis nye flaggskiptelefon, P40 Pro, opp til Gaupekollen i Maridalen.

 

Det var selvsagt ikke det eneste produktet jeg hadde med meg på turen;

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Utrolig god zoom på Huawei P40 Pro

Det bør ikke komme som en overraskelse at Huawei lager gode kameratelefoner. Jeg har testet P20 Pro, som var den beste kameratelefonen jeg hadde testet opp til da. Det samme var tilfellet med P30 Pro. Og det er også tilfellet med P40 Pro.

Bildestabiliseringen har blitt enda bedre. Den kunstige intelligensen har blitt enda klokere. For det kan bli for mye av det gode også når det kommer til KI og kamera. Og kamera-zoomen har også blitt mye bedre. Fryktelig mye bedre. Som da jeg satt på toppen av Gaupekollen og skimtet NRK-masten på Tryvann i det fjerne.

 

* Bildet av Huawei P40 Pro som zoomer inn 31,3x på NRK-masten på Tryvann, er tatt med min Apple iPhone X.

 

Rekordmange turer i 2020

Jeg mistenker at det kommer til å bli rekordmange turer på meg i år. Det kan jeg på mange måter takke teknologien for. Men også norsk natur. Og en koronakrise som kommer til å holde de fleste av oss hjemme i Norge gjennom hele året. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Inkludert min egen helse.

Teknologi og natur

På min YouTube-kanal har jeg nå opprettet en egen spilleliste for «disse turene». Teknologi og natur. Ta gjerne en kikk. Har du (gode) forslag på steder jeg bør besøke for å ta bilder og video, så setter jeg veldig pris på en kommentar. Og skulle du ønske å hyre meg inn for å lage en video fra ditt sted, fra din hytte eller resort, er det bare å sende meg en melding.

God (teknologi)tur.