fbpx
Insta360 One X

Insta360 One X actionkamera – Episode 24

Insta 360 One X er et enkelt lite kamera, med fryktelig mange kule og fantastiske funksjoner.

Film uten å tenke på hva du sikter på

Jeg digger Insta 360 One X-kameraet fordi jeg kan filme uten å tenke egentlig på hvor det er jeg sikter. Og jeg digger det fordi jeg veldig enkelt kan redigere hva det er jeg ønsker å få frem etter at jeg har filmet – enten firkanta, horisontalt eller vertikalt. Rett fra mobilen og fryktelig enkelt.

Enkelt å bruke

Utformingen er også enkel. To knapper og to stk 200-gradersobjektiver, slik at du får med alt som foregår. To ganger 200 blir 400 grader tenker du kanskje. Det er for å kunne ta perfekte 360-graders bilder og filmer, uten at det blir en «kløft» mellom objektivene. I tillegg er det en liten skjerm som forteller deg hva det er du gjør – filmer, tar bilder eller endrer på innstillinger.

Skjermen kan dog være vanskelig å lese av i sollys. Da er det enklere å bruke mobilen og Insta 360 One X-appen. Den kobles til enten trådløst over kameraet sitt eget wifi-nettverk, eller med kabel. Skal du feks streame live fra Insta 360 One X-kameraet til Facebook, er du avhengig av å ha en kabel mellom mobil og kamera. For alle andre formål er det greit å koble seg trådløst. Merk at kameraet da vil bruke mer strøm, og at det vil gå ut over hvor lenge du kan filme.

Husk selfiestang

Det er ikke et krav, men du får fryktelig mye mer igjen for filmingen din med Insta360 One X-kameraet hvis du går til innkjøp av en selfiestang (eller to). Jeg gikk for en selfiestang på 120 cm, kombinert med et bullet time-håndtak, i tillegg til en«monster-lang» selfiestang på hele 300 cm. Da kan du lage filmklipp som i utgangspunktet hadde krevd en drone eller ville vært nærmest umulig å få til uten.

 

 

Abonner gjerne på YouTube-kanalen min; Teknologi i kjelleren til Hans-Petter!

 

Også som podkast

Foretrekker du å høre på «Teknologi i kjelleren»-serien, kan du abonnere på den som podkast også.