fbpx
grunder

En analytisk overgang fra Google til vegetarmat – Episode 49

Hanne-Lene Dahlgren sluttet i Google for å bli vegetarentusiast på heltid.

En skikkelig digg kokebok

Hanne-Lene Dahlgren er i dag en av landets største forfattere og ga ut en vegetarmat-kokebok tidligere i år, som siden den gang har ligget på norske topplister over alle solgte bøker, og på førsteplass innen matlagings-sjangeren.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Analytiker i TV3 og Google

Før Hanne-Lene ble kokebok-forfatter, jobbet hun i TV3 og Google. I begge tilfeller som analytiker. I løpet av de siste årene har hun fått to barn og vært ute i to mammapermisjoner. Og begge ganger har hun startet på et nytt prosjekt. Første gangen startet hun en nettbutikk – for å lære seg om ehandel. Sist gang begynte hun å skrive på boken sin – En skikkelig digg kokebok: Kjøttfri favorittmat. Og det er kanskje ikke så rart, for Hanne-Lene kommer fra en gründer-familie, og trives egentlig ikke med å ha en sjef. Hun trives åpenbart mye bedre med å være sin egen sjef.

Hun har vært vegetarianer i 5 år, noe som startet etter at hun skjønte at det gikk an å spise god vegetarmat. Men også fordi hun er opptatt av dyrevern og bærekraft. Og som den analytikeren hun er, gikk hun også analytisk frem da hun begynte å skrive på boken sin.

For en liten stund siden kom Hanne-Lene hjem til meg på besøk. Jeg fikk i oppdrag å lage et vegetar-måltid, basert på en av hennes oppskrifter. En av mine favoritt-retter er den indonesiske retten Nasi Goreng – som jeg spiser ofte når vi drar på sommerferie til Bali. Og bare så det er sagt – jeg er ingen sjef på kjøkkenet. Den opplevelsen kan du se – om kort tid tror jeg – i en av kanalene til Hanne-Lene. Tipper på Instagram TV.

Altfor få kvinnelige gründere

Etter at jeg var ferdig å lage maten, spiste vi den sammen. Og jeg lover – det var veldig godt. Og etter endt måltid tok vi oss en prat om reisen hennes –  at hun frem til februar 2019 jobbet som analytiker i Google, men valgte så å slutte for å bli vegetarmat-entusiast på fulltid. Hva får en suksessfull kvinne i teknologi-bransjen – en bransje det er altfor få kvinner i, og det fra et av verdens største IT-selskaper, til å slutte – for å begynne med mat – og da kun vegetarmat.

Aktuelle lenker fra episoden