fbpx

Du kan misLike, men ikke ignorere sosiale medier

Ignorerer du sosiale medier vil sosiale medier ignorere deg, og det kan koste både deg og selskapet ditt dyrt.

Fredag 23. mai var jeg på plass i oljebyen Stavanger og hos ingen ringere enn BI for å forelese om ledelse, kommunikasjon og sosiale medier som en del av BIs Lederskole. Sammen med meg stod også Toril Nag som er konserndirektør i Lyse Tele og styreleder i Altibox på scenen – og det ovenfor en smekkfull auditorium som talte bortimot 300 mennesker fra store og små virksomheter.

Fokuset for mitt innlegg var at Internett og sosiale medier har endret alt og alt er endret på grunn av teknologien og Internett som har gjort virksomheter åpne og transparente. Ikke noe nytt der egentlig, ikke for de som vet hvordan de skal tilpasse seg den nye digitale agendaen, men for mange ledere og virksomheter som har ignorert de fundamentale endringene vi opplever – og som berører oss på alle måter; privat- som i jobbforstand – så vil konsekvensen ikke bare være en økende avstand mellom virksomhter og deres publikum, men også mellom ledere og deres ansatte – og det vil kunne koste dyrt, både for lederen selv, men ikke minst for virksomhetene.

[Tweet «Ignorerer du #sosialemedier vil sosiale medier ignorere deg. #ledelse #kommunikasjon»]

Foredraget var i stor grad basert på mye av det jeg har skrevet om tidligere, om hvilke råd McKinsey har til moderne ledere, hvilke avstander vi ser mellom ledere og ansatte og virksomheter og deres kunder. Ledere og virksomheter kan ikke ignorere sosiale medier lenger, og bruk av sosiale medier handler ikke om Facebook eller Twitter, men hvordan man tar i bruk sosiale mekanismer for å bedre intern- og ekstern kommunikasjon og dialog med sine målgrupper.

Det er et faktum at mye mer av vår dialog og kommunikasjon i dag foregår over digitale kanaler og plattformer. Det er et faktum at vi i dag jobber hvor som helst, når som helst og på hva som helst, og at ledelse derfor må utøves annerledes i dag enn hva mange av oss har vært «født og oppvokst til». Bedrifter endrer seg ikke, det er det vi menneskene som står for, og uten kommunikasjon blir det ingen endringer.

Sosiale medier er i så måte kun en «enabler» for dialog og kommunikasjon over en elektronisk plattform eller kanal, og det gjør sosiale medier – eller sosial kommunikasjon avgjørende for ledelse og kommunikasjon fremover.

Her er foredraget i sin helhet for de som vil lese. Og for de som ikke forstår, men som vil forstå er det bare å ta kontakt.

Tusen takk til alle som tok meg godt i mot i Stavanger og på BI i dag, tusen takk til Toril Nag som inviterte meg via Twitter, eller var det jeg som inviterte meg selv, og tusen takk til BI Stavanger ved Grete Andersen og Camilla Tønne.

Kommer mer enn gjerne tilbake – både til dere og Stavanger.