fbpx

Den beste #Kickstart en #grunder kan få!

Tusen, tusen takk. Uten dere hadde jeg aldri fått den starten på min nye tilværelse som jeg fikk tirsdag 3. juni!

Jeg tror tirsdag 3. juni går ned i historiebøkene. Mine altså. Sammen med giftemål og barnefødsler, så kommer «lanseringen» av meg selv som gründer, eller som Ingebrigt Steen Jensen påpekte i en kommentar til Nils Petter Nordskar sin Facebook-post hvor han gratulerte meg:

– Dette er flott! Men det betyr vel ikke noe annet enn at «nå vil jeg starte eget firma»? Eller er det noe annet og mer avansert å være «gründer»?

Jeg vet ikke Ingebrigt, har aldri gjort det før. Men nå har jeg altså gjort det – sluttet hos et av Norges mest kjente kommunikasjonsbyråer og overlatt ansvaret for at det er tak over hodet og mat på bordet til meg selv. Ikke helt da – fruen jobber jo også, men det føles veldig «stort ut» – om jeg kaller det å starte eget firma, eller å bli gründer.

Wikipedia forklarer de en Gründer slik

– En gründer (tysk: grunnlegger) er en person som har tatt initiativ til å starte et selskap eller en virksomhet, og som svarer for deler av, eller hele den risiko som er involvert i foretaket.

Verdens beste kickstart

Gründer eller ikke, jeg har startet opp mitt eget, og det hele ble «lansert» som en bloggpost – og responsen lot ikke vente på seg, og det er takket være dere – alle som delte bloggposten min ut i sosiale medier. Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+. Jeg vet jeg ba om det, hvilket jeg aldri gjør – og la det være sagt – det skal ikke bli en vane. Hvor mye måtte jeg ha brukt på tradisjonell markedsføring for å oppnå samme eksponering? Mer enn jeg hadde penger til i alle fall.

Jeg er evig takknemlig for at dere ville hjelpe meg å «kickstarte» min nye hverdag ved å dele, like og heie!

Oppdragene lot heller ikke vente på seg. Forespørsler, foredragsbestillinger, oppdrag, lunsjmøter, samarbeidsmøter, osv. Jeg var overveldet og veldig rørt over all responsen, rett og slett slått ut…. Så igjen, tusen, tusen takk for hjelpen – for det var det det var.

Tro, håp og åpenhet

Jeg har lyst til å dele noe av responsen og feedbacken – først og fremst tallene eller resultatet. ROI er det ikke noe å snakke om, den er skyhøy tatt oppdragene i betraktning og den minimale kostnaden jeg hadde tilknyttet til annonseringen. Det er ikke for å skryte, mer for å illustrere kraften og verdien i bruk av sosiale medier. Jeg kunne brukt 100,000 kroner på en annonsekampanje i en avis og det hadde vært penger ut av vinduet. «This was the real deal» og «the real thing».

Nå er det en helt ny hverdag som gjelder. Nå er annonseringen historie, men deilig var det tirsdag kveld å sutte litt ekstra lenge på karamellen. Og det har jeg alle dere å takke for!

Lyst til å dele med dere noen av resultatene fra dagen – kanskje det til og med blir et lite foredrag av det her, som kan inspirere andre til å se hvilke muligheter som ligger i sosiale medier, når det blir brukt på riktig og ekte måte.

Tusen takk igjen.

HansPetter-info-grunder-likes-sosiale-medier

1,400 Likes/+-er og delinger

 

Google-Analytics-tirsdag-3-juni-2014

Nesten 15,000 besøk på «lanseringsdagen»

Twitter-Reach

Lanserings-tweeten nådde 85,000 konti

Twitter-Mentions

Utrolig mange hyggelige kommentarer og gratulasjoner på Twitter

Trending-Twitter

Det ble til og med en «trend» på Twitter at jeg skulle begynne for meg selv.

Facebook-side

Utrolig mange likes og kommentarer, men ikke minst mange som delte også – og en rekkevidde via Facebook på over 50,000.

Ikke store tall for alle, men for meg var det ny rekord på alle måter. I følge bloggurat var bloggen min også rangert som #18 i Norge.

Det bunner i grunn ned til en enkel konklusjon: Uten dere og sosiale medier så hadde jeg aldri startet for meg selv – punktum.

Ferdig snakka og tusen takk!