fbpx

«Death by Social Media» – Velg dine sosiale nettverk med omhu

Fokuser heller på å gjøre en god innsats på ett nettverk fremfor å spre middelmådighet «all over»

Døgnet har bare 24 timer, og uken har bare 7 dager. Det finnes flere sosiale nettverk i dag å velge mellom enn det finnes dager i året, og hver dag dukker det opp nye. Noen gode, men de fleste er bare dårlige kopier av alt annet som finnes – med en liten tvist i håp om at de skal skaffe seg en liten nisje som gjør de interresente nok til å bli kjøpt opp, og dermed rike.

Ikke mål, men middel…

Et sosialt nettverk er for de fleste ikke et mål i seg selv, men et middel for å oppnå ett eller flere mål. For bedrifter bør disse målene henge sammen med de overordnede målene. For mange kan det se ut som målet i seg selv var å komme seg på Facebook … Tilsvarende så vi på slutten av 90-tallet når bedriftene ble skremt nok av konsulenter og rådgivere til å komme seg online. I begge tilfeller var det frykten som rådet – frykten for hva som ville skje hvis de ikke kom seg online, eller ikke dukket opp på Facebook med en egen bedriftsside.

Kvalitet, ikke kvantitet

På samme måte som at en god forretningsstrategi gir bedre resultater (hvis eksekvert bra) enn en dårlig strategi, så vil en god Facebook-side med relevant og godt innhold som tilfører målgruppen(e) verdi resultere i flere medlemmer. Fokuset bør være på kvalitet, for av god kvalitet vil kvantiteten komme. For å levere god kvalitet blir det dermed viktig å velge de beste sosiale nettverkene – de som hjelper deg å treffe målgruppene dine. Prioriter målgruppene og velg deg frem til de viktigste sosiale nettverkene. Kan du ikke levere god kvalitet på alle 3, 5, 10 eller 20 nettverkene, så prioriter deretter. Det er bedre å maksimere kvaliteten på ditt arbeide mot 75 prosent av målgruppen i stedet for å levere halvgodt arbeide mot 100% av målgruppen. Konsekvensen vil faktisk kunne bli redusert omdømme, og tapt tillit.

Hvilke nettverk skal jeg velge vekk?

I dag er jeg mer eller mindre til stede i 20 sosiale nettverk – jeg er nok registrert på kanskje 60 – men disse 20 blir mer eller mindre brukt…noen hele tiden, de fleste av og til, og enkelte mer eller mindre aldri.

Felles for samtlige nettverk i skissen over er at alle har sosiale egenskaper i form av det å kunne like, kommentere eller dele – eller alle tre. De fleste er på en eller flere måter integrert med hverandre, noen i større grad, slik som for eksempel Facebook og Twitter – og alt er integrert mot bloggen min. På samme måte som Thomas Moen snakket om hvordan han skulle redusere antall venner (rettelse : relasjoner) på sin Facebook-konto, så tror jeg muligens at jeg også burde revurdere mine nettverk – for å opprettholde god kvalitet der hvor jeg primært møter de som har lyst til å lese om hva det er jeg driver med, tester ut og tenker på.

Jeg har valgt å plassere mine nettverk inn i fire grupper, og som du kan se er det mange som befinner seg i «Lite brukt & hmmm»-gruppen… Jo lenger ned på hmm-skalaen desto større grunn til å vurdere hvorvidt det er noe vits eller ei….på den andre siden har jeg «Mye brukt & hmmm» hvor det kun er FourSquare som befinner seg. Jeg bruker dette nettverket mye, uten at jeg egentlig forstår hvorfor. Årsaken ligger mye i deres gamification-tilnærming, hvilket er et område jeg liker å følge litt ekstra nøye med på, da jeg personlig tror vi vil komme til å se gamification-ideer implementeres i mye av vår hverdag – hjemme som på jobb.

«Lite brukt & hmmm»

For de øvrige nettverkene, og kanskje mest de som ikke er like godt kjent for alle – slike som Slideshare, Pinterest, Spotify, Vimeo – så skal jeg nok ikke si at jeg aldri kommer til å slutte å bruke de, for de kan jo bli erstattet som alt annet her i livet, men at jeg kommer til bruke tjenester for deling av presentasjoner, interesser, streaming av musikk og deling av spillelister, samt deling av video, DET vet jeg at jeg kommer til å fortsette med…

Fotnote: Siden mars 2012 – når jeg skrev den her, har det dukket opp ENDA flere sosiale nettverk, som Vine, Ask.fm og ikke minst SnapChat….. 

photo credit: Stuck in Customs via photopincc