fbpx
DJI Mavic

«A few days in Piemonte»

Årets vinterferie ble tilbrakt på Vigna Rocchetta i Piemonte i Italia, som drives av min bror og hans familie. Dronefilmingen endte i to videoer. Den ene redigerte jeg, den andre ble redigert med kunstig intelligens. Gjett hvilken utgave som ble best.

Droning i Piemonte

Mange snakker om det, men få gjør det; følger drømmen sin. Det gjorde min bror, Thor Hansen og hans kone, Marianne Berg Eriksen. De sa opp gode jobber, solgte huset sitt, og flyttet til Italia, nærmere bestemt like utenfor en liten landsby som heter Rocchetta Palafea, for å leve som vinbønder og innehavere av luksus-hjemmet Vigna Rocchetta.

Under årets vinterferie (på Østlandet) tok jeg med meg min yngste datter, for å besøke Vigna Rocchetta. Og som «ivrig» drone-amatør, tok jeg med meg min DJI Mavic 2 Zoom for å filme litt. I tillegg hadde jeg også pakket med meg min Insta 360 One X-kamera, den 3 meter lange selfiestangen, DJI Osmo Pocket og Huawei P30 Pro-smarttelefonen.

Magisto vs Wondershare Filmora

Normalt bruker jeg å redigere filmene mine med Magisto, mens denne gangen har jeg forsøkt meg på Wondershare Filmora. Har ekstremt mye å lære, ikke minst når det kommer til å planlegge de forskjellige drone-«shotsa» for å fortelle en virkelig god historie. I tillegg har jeg mye å gå på når det kommer til å optimalisere video/foto-innstillingene på DJI Mavic 2 Zoom.

Tar du en kikk på begge videoene, er det ingen tvil om at den kunstige intelligensen som Magisto benytter seg av, gjør en mye bedre redigeringsjobb, enn hva jeg er (enn så lenge) i stand til å gjøre selv.

Jeg redigerer via Wondershare Filmora

 

Kunstig intelligens redigerer via Magisto

* Jeg kunne ha valgt at videoen var noe kortere, og filteret som er brukt her, er jeg ikke helt fornøyd med. Men selve redigeringen fra den kunstige intelligensen imponerte meg stort.

 

Lyst til å nyte Piemonte i nydelige omgivelser i ditt «eget» luksus-hjem?

Da bør du sjekke ut Vigna Rocchetta!

 

Bilde: Fra Rocchetta Palafea – tatt med Huawei P30 Pro