fbpx

Med Clickfree C2 Network kan du ta automatisk backup av din - og alle andre datamaskiner i nettverket!

Helautomatisk, sikker og latterlig enkel backup

Med Clickfree C2 Network kan du ta automatisk backup av din – og alle andre datamaskiner i nettverket!

Det har vært skrevet meter med artikler om hvor dårlige vi er på å ta backup av vår data. Bedrifter som privatpersoner glemmer å ta backup av bilder, musikk, dokumenter og andre viktige filer. I en nylig artikkel på IKT-Norge sin hjemmeside kunne jeg lese at 91% av norske bedriftsledere mener data er viktig for bedriften, men bare 64% sikrer seg mot tap av de samme dataene, kun 28% tar backup av innholdet på mobiltelefoner og bare 48% har vurdert hvilken risiko det er for at dataene blir tapt for bedriften.

Ulv, ulv til ingen nytte

Til tross for utallige advarsler så fortsetter vi å ikke ta backup, og mye av årsaken er bla at det oppfattes av mange som vanskelig – og at vi rett og slett glemmer å tenke på. Dette til tross for at vår data blir enda viktigere, og at vi lagrer mer og mer data hele tiden – som i tillegg blir gjort tilgjengelig på langt flere plattformer enn før.

Enkelt, raskt, sikkert og billig

Jeg har testet clickfree C2 Network som Trend Distribution distribuerer i Norden en liten stund, og tror at dette er nettopp et slikt produkt mange mindre bedrifter, privatpersoner og familier vil få stor glede av.

Clickfree er en lek å bruke.

Med C2 Network versjonen kommer det med en liten dockingstasjon – med USB-tilkobling. Denne vil du typisk koble til … la oss kalle det – den primære datamaskinen – gitt at det er flere maskiner du skal kjøre backup av.

Første gangen du plugger til clickfree (programvaren ligger i enheten, så ingen egen installasjon kreves – DIGG!!!) så må du gjennom en liten installasjonsprosess. Du bestemmer bla hvilke mapper du vil ta backup av – alternativt om du vil la clickfree ta backup av alle filene selv. Merk deg her at clickfree vil IKKE ta backup av eksekverbare filer, drivere og slike ting – KUN dokumentfiler – filer du vil ta vare på!

Når du har bestemt deg for hva du ønsker å kjøre backup av – og fullført din første backup, så kan du nappe clickfree disken ut av docking-stasjonen din – bruke USB kabelen som ligger innfelt bak disken, og koble den til de øvrige datamaskinene på kontoret eller i hjemmet ditt. Kjør samme prosess der – og så setter du disken tilbake i sin dock.

Spikeren på hodet

Nå kommer kremen (synes jeg) med clickfree C2 Network; Programvaren ligger nå installert på alle datamaskiner, og selv om clickfree’n nå står tilkoblet en spesifikk datamaskin, kan nå alle andre PC’er i det samme nettverket kjøre backup – helt automatisk. Sett programvaren til å kjøre backup hver dag på et gitt tidspunkt og clickfree vil starte av seg selv – så lenge clickfree er tilkoblet en av de PC’ene i nettverket den ble installert på….må ikke være samme hver gang – men den må være tilkoblet en, og de øvrige må være i samme nettverk.

Du trenger ingen manualer, ingen kabler, ingen opplæring eller avanserte innstillinger.

Clickfree kan også sikre dokumentene dine med 256 bit kryptering, og støtter Windows® 7, Windows® XP, Windows Vista®, og Mac OS X 10.5 eller senere med intel prosessor.

Jeg har testet 320GB-utgaven selv, men ser at minste versjon som selges nå er 500GB – som har en veil pris på 1,299 kroner.

Fantastisk pris til et fantastisk helautomatisk, sikkert og latterlig enkelt backup-produkt. Kanskje nettopp det produktet som skal til for at færre skal droppe backupen..

Les også TestFreaks veldig gode og langt mer omfattende test hvor de gir produktet 9 av 10!

Clickfree backup kan kjøpes fra iTrends, og prisen begynner på hyggelige 595 kroner!

Nordisk distributør av Clickfree-produktene er Trend Distribution