fbpx

Hackerene flytter seg fra PCen og over til mobilen konstanterer Cisco i sin siste sikkerhetsrapport!

Nå går de etter mobilen din….

Hackerene flytter seg fra PCen og over til mobilen konstanterer Cisco i sin siste sikkerhetsrapport!

Selv om det bare er helt i det små, er det en tydelig trend som vokser frem: Kriminelle, på jakt etter nye muligheter utenfor PC-miljø, er i ferd med å investere mer ressurser på å angripe mobile enheter. En av årsakene til denne trenden er den økte sikkerheten som man nå har på Windows-baserte datamaskiner. I tillegg har bruken av smarte telefoner økt betydelig det siste året, og flere og flere bruker mobilen til å surfe med.

1 milliard mobile Internett-enheter innen 2013.

Ifølge IDC vil antallet av av mobile enheter, fra smarttelefoner til tablet PCer med Internett-tilgang, overstige 1 milliard enheter innen 2013, og dette vil skape flere muligheter for datakriminalitet. Den utrolige suksessfulle bank-Trojan, Zevs, som ifølge FBI, har spilt en sentral rolle i tyveriet av mer enn 70 millioner dollar fra 400 amerikanske organisasjoner de siste årene, er allerede tilrettelagt for mobile plattformer.

Cisco CROI (CyberCrime Return on Investment) -matrisen dukket for første gang opp  i Cisco sin 2009 årsrapport for sikkerhet og brukes til å spore utførelsen av cybercrime operasjoner, som i økende grad er styrt og organisert på måter som minner om sofistikerte, legitime bedrifter. Nærmere bestemt fremhever denne matrisen forskjellige typer av aggressive handlinger som Cisco sine sikkerhetseksperter spår at nettkriminelle sannsynligvis vil fokusere mesteparten av sine ressurser for å utvikle, tilpasse og fokusere seg omkring i året som kommer.

Apple og Android er høy-aktuelle angrepsmål.

Det mobile applikasjonsmarkedet er en effektiv måte for Internett-kriminelle å nå millioner av brukere over hele verden – raskt. Ifølge nyere data fra markedsundersøkelser utført av selskapet comScore, stod Smarttelefoner for hele 60 prosent av app-nedlastinger og nesten 56 prosent av mobil-surfing, selv om de kun representere 25 prosent av det totale amerikanske trådløse abonnements-markedet!

I følge en fersk studie utført av Pew har den gjennomsnittlige amerikanske voksne borgeren 18 apps på hans eller hennes smarttelefon, og 20 prosent av mobilbrukere under 30 år laster ned apps ofte. Selv har jeg lastet ned godt over 450 apps siden jeg fikk meg en iPhone i 2009 :)

Milliarder av Android-enheter vil bli målskive for hackere.

«For tre år siden, var det ingen Android. Nå er det er bare noen få store håndsett-produsenter som ikke utvikler enheter basert på Android», sier Cisco sjef for trussel-forskning Scott Olechowski. «Veksten på denne plattformen vil bli eksponentiell. Fra smarttelefoner og tablet PCer til biler og kjøleskap – det kommer til å dukke opp milliarder av enheter, inkludert et massivt antall i bedriften som kommer til å være bygd på Android-plattformen i løpet av de neste årene. Det relative unge Android OSet, med apps og økosystem-partnere, kombinert med det store antall brukere vil gjøre dette til en veldig attraktiv plattform å fokusere på fra et hackers ståsted.»

Last ned hele rapporten her