fbpx
ChatGPT

ChatGPT vil skape skolevinnere

Og bidra til at flere ønsker å bli lærere.

Dagens utdanningssystem, og ikke minst hele likhetsskolen, sliter med å skape et læringsmiljø der alle elever kan bli den beste utgaven av seg selv. I stedet blir veldig mange bare halvgode. Med utdaterte læringsbøker, utdaterte fag, utdatert innhold og en utdatert måte å lære på, kombinert med at vi har for mange elever per lærer, er det nærmest en umulig oppgave for læreren å gi hver enkelte elev den oppmerksomheten og oppfølgingen de trenger. 

En skole i forfall er den nye normalen

Norge er kanskje et av verdens rikeste land, men samfunnet blir på mange måter speilet av skolens forfall. Og skolens forfall har så langt i dette årtusen vært den nye normalen, og det er ingenting som tyder på at trenden vil snu. Tvert imot. Rekordfå vil bli lærer, økonomien skranter og frykten for det nye – som teknologi og kunstig intelligens fører med seg – dominerer diskursen. 

Det er synd for det er nettopp kunstig intelligens, og spesielt den generative kunstige intelligensen, anført av verdens raskest voksende tjeneste i menneskets historie, ChatGPT, som har potensial til å revolusjonere undervisningen og gi både lærere og elever den hjelpen de trenger for å løfte alle elever opp og frem.

 

Du finner Teknologitrender på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotifyGoogle Podcasts, Podimo og PodMe.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

ChatGPT som veileder og assistent

Mange er bekymret for at kunstig intelligens i skolen vil føre til elever som jukser på leksene og lærere som mister kontrollen. Det er ikke noe nytt at man frykter det ukjente, men det er en frykt som dessverre får lov til å overskygge de enorme fordelene som denne teknologien kan bringe på banen. ChatGPT, og lignende tjenester, vil kunne fungere som en personlig veileder for hver enkelt elev, og tilby alle sammen 1-til-1 oppfølging i et tempo og nivå som er skreddersydd og spesialtilpasset den enkelte elev. 

Slike digitale assistenter vil både hjelpe elever som sliter med å henge med i den generelle undervisningen, men også hjelpe dem som vil fordype seg ytterligere. For alle lærere vil ChatGPT kunne fungere som en uvurderlig assistent, som hjelper til med alt fra å forberede undervisningsmaterialet, holde oversikt over hver elevs progresjon, samt assistere med å gjennomgå og rette innleverte oppgaver. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Nye muligheter for alle elever

Ved å implementere digitale assistenter basert på generativ kunstig intelligens i undervisningen, kan vi sikre at alle elever får muligheten til å bli den beste utgaven av seg selv. De dyktigste studentene kan nå nye høyder, mens de som sliter kan få den støtten de trenger for å bli dyktige. Generativ kunstig intelligens, med tjenester som ChatGPT, handler ikke om å skape skole-juksere, men å heller gi elever og lærere riktige verktøy slik at de har en bedre sjanse til å bli skolevinnere, og på den måten også bli bedre utstyrt og forberedt til å møte arbeidslivet når den tid kommer. 

Kunstig intelligens for å nå sitt fulle potensiale

Ved at den kunstige intelligensen blir en del av utdanningssystemet, kan vi skape et miljø der elevene får muligheten til å utvikle sine ferdigheter og nå sitt fulle potensial. Det er på høy tid å la teknologien hjelpe oss i kampen mot det videre forfallet i norsk skole, og heller utnytte mulighetene til å forme en bedre og mer inkluderende fremtid for utdanningen, samtidig som vi forbereder neste generasjon for det teknologi-drevne og globaliserte arbeidslivet.

Kanskje bonusen til og med blir at flere også får lyst til å bli lærere?

 

Bildet er laget av MidJourney v5.1