fbpx
ChatGPT

ChatGPT på vei til å passere 10 milliarder i omsetning

I 2022 omsatte OpenAI for 238 millioner kroner. Nå begynner ChatGPT-produsenten å nærme seg 1 milliard i måneden.

ChatGPT-omsetningen til himmels

OpenAI er på vei til å generere over 10 milliarder norske kroner i omsetning over de neste 12 månedene fra salget av kunstig intelligens-programvare og databehandlingskapasiteten som driver den, rapporterte The Information tirsdag 29. august.

Det er intet mindre enn en formidabel og imponerende vekst. Selskapet, som har Microsoft i ryggen, genererer nå over 680 millioner norske kroner i månedlig omsetning, sammenlignet med 238 millioner totalt for hele fjoråret. Tidligere i år hadde OpenAI anslått en omsetning på rundt 1,7 milliarder norske kroner for 2023.

Når det kommer til vekstraten og OpenAI’s verdi, så er det bemerkelsesverdig. En økning fra 238 millioner til en forventet 10 milliarder i omsetning i løpet av et år sier veldig mye om hvor markedet for generativ kunstig intelligens er på vei, og at OpenAI viser vei. Omsetningsveksten har satt OpenAI på en bane hvor selskapets verdi allerede kan være tilsvarende en tredjedel av Equinor. Og dette er nok bare begynnelsen. Med Microsoft som en tung partner og investeringer på over 85 milliarder norske kroner, har OpenAI både muskler og momentum for å kunne vokse videre.