fbpx

Slik oppsummerer jeg HansPetter.info i 2010!

Bloggsummering

Slik oppsummerer jeg HansPetter.info i 2010!

Godt nytt år alle sammen, og tusen takk for at du leser bloggen min :)

HansPetter.info-bloggen så dagens digitale-lys sent i august i 2010, og første posten min omhandlet (ikke overraskende kanskje) Apple. Bli like flink som Apple-sjefen til å holde foredrag ble godt tatt i mot…i den grad jeg folk kunne få tilgang til bloggen. Jeg var ikke på Twitter, vel – jeg hadde en Twitter-konto, men skjønte ikke bæret av hvordan dette verktøyet fungerte, hvorfor jeg skulle ønske å bruke Twitter når jeg hadde Facebook – og jeg hadde ikke brukt ett minutt på SEO, så de som leste var de som fulgte meg på Facebook …..

Jeg hadde tidligere skrevet artikkelen «Norske bedrifter nøler med sosiale medier» som hadde blitt postet på min gamle blogg, og som i aller største grad fokuserte rundt Facebook og lite om andre sosiale medier…men for all del – de fleste i Norge er på Facebook, så det var naturlig å fokusere mye mer her.

Mine favorittverktøy

I september fikk jeg min sosiale media-ball til å begynne å rulle, takket være Sprout Social som er en cloud-basert tjeneste for å håndtere din egen sosiale media strategi. Med støtte for Facebook, Twitter, LinkedIn, Gowalla og Foursquare ble Sprout Social redningen for meg. Koster noen dollar i måneden, men er virkelig verdt investeringen. Enkelt grensesnitt og veldig intuitivt og innbydende å bruke – anbefales på det sterkeste.

Sprout Social hjalp meg i gang med Twitter, og etter å ha testet og feilet MANGE ganger så begynte det å demre litt for meg også hvordan Twitter er annerledes enn Facebook, noe jeg skrev om i september også.

Med gratisverktøy som Klout og Twittergrader kunne jeg analysere og følge min egen utvikling på Twitter, og med Monitter og NearbyTweets kunne jeg feks finne nye følgere via hashtags og geografisk begrensning. Disse 4 og 6 andre gratisverktøy ble til en liten post på bloggen selvsagt.

Jeg har lenge brukt Gowalla, vel, alt er relativt, men det har i allefall blitt over 200 forskjellige steder jeg har sjekket inn – fra Norge og det store utland. Jeg har stor tro på Geo-Lokasjonsbaserte tjenester, knyttet til sosiale medier av forskjellige karakterer….I jobbsammenheng kanskje knyttet til seminarer og aktiviteter – og i den sammenheng både til å aktivere under et seminar, men også til å markedsføre aktiviteten.Et nytt verktøy jeg har begynt å se nærmere på den siste tiden er GeoToko som både kan brukes til å engasjere deltagere omkring en markedsaktivitet, men også til å analysere dine kunder, konkurrentenes kunder, eller for andre formål hvor innskjekking via Gowalla, FourSquare, Facebook Places (ikke i Norge ennå) og Twitter støttes. Genialt – og enn så lenge helt gratis dette verktøyet også.

Jeg lagde en liten Geo-basert markedsaktivitet selv, for å teste ut GeoToko – og la inn Oslo kinoene. Alle som sjekker inn på en av Oslo-kinoene via Gowalla og FourSquare ville jeg kunne se, og den som har sjekket inn flest ganger innen søndag 9. januar vil vinne en premie. Aktiviteten får en egen URL/hjemmeside og via dashboardet til GeoToko-tjenesten kan jeg følge aktiviteten hele tiden, med oversikt over feks hvem som har sjekket inn, hvilke Geo-tjenester som blir benyttet, hvilke dager og tidspunkter folk flest sjekker inn, og ikke minst på hvilke kinoer de sjekker inn på. Siden onsdag i forrige uke har 48 personer sjekket inn på en Oslo kino, nesten halvparten på Colosseum og 58% via Gowalla.

Trender for 2011

Hvordan blir 2011 – fra et IKT-perspektiv? Jeg ble invitert i desember til å delta på en paneldebatt i Drammen, hos Umoe-IKT, sammen med Microsoft, HP og Telenor, og forberedelsene til denne paneldebatten resulterte i en artikkelserie på 6 hvor jeg tok for meg utviklingstrender for 2011 – primært i Norge, og med fokus på de temaene jeg primært skriver om her på HansPetter.info-bloggen.

En annen sak som har opptatt meg, og mange andre er Datalagringsdirektivet eller DLD. Myndighetene ønsker å overvåke oss – og alt vi gjør – og det ser ut som de fleste enten ikke har fått dette med seg, eller ikke bryr seg…..Justisministeren bruker terror og frykt som grunnlag for DLD, og ser dessverre ut til å lykkes med sin strategi, til tross for at DLD krenker menneskerettighetene!

Det er utvilsomt mye positivt med Internett og internett-teknologi, men også mye negativt. I 2007 skrev jeg en artikkel som aldri ble trykket. Artikkelen skrev jeg etter en rekke negative Internett-motiverte hendelser. Internett-mobbing, skole-drap motivert via YouTube, og ikke minst spredning av propaganda, identitetstyverier, industrispionasje og kanskje det vi frykter aller mest – og som DLD skal «fikse» for oss – terrorisme. Internett bør forbys var headlinen, ikke bokstavelig ment, men jeg savner den store dialogen som tar for seg alt det negative denne fantastiske teknologien tar med seg.

2011

Jeg er positiv til 2011. Jeg gleder meg over å være i 2011, og ser faktisk frem til å komme i gang med jobben igjen. Jeg skal bidra i stor grad til å redusere email og erstatte det med den sosiale dialogen. Jeg skal samtidig bli flinkere til å være mer offline – og mer fysisk tilstede, og håper på flere face2face møter på jobben – enten via TelePresence eller på «årntli».

Jeg tror også at langt flere bedrifter vil ta i bruk Twitter og Facebook – i flere sammenhenger, og gi sine kunder det de vil ha. I 2010 var det ikke mange IT selskaper som brukte Twitter i allefall, og det var også veldig mange bedrifter som ikke tilbød sine venner & medlemmer det de var ute etter på Facebook. Med tanke på at ALLE i Norge er på Facebook – 94% av alle nordmenn mellom 18 og 30 år feks – så vil det overraske meg mye om ikke Sosiale Medier i 2011 blir tatt mer seriøst – på mange områder; markedsføring, salg, support & PR for å nevne noen.

Godt nytt år alle sammen, Hans-Petter