fbpx

Rykter om samtaler mellom Microsoft og innholdsleverandører.

Blir Xbox360 din neste TV-dekoder?

Rykter om samtaler mellom Microsoft og innholdsleverandører for streaming-TV.

Apple og Google har er allerede i gang med å posisjonere seg i markedet for streaming-TV (vel og merke seg i det amerikanske markedet). Nå melder Microsoft seg på i konkurransen og ryktene vil ha det til at de vil bruke den populære Xbox 360-en til dette. Tjenesten skal visstnok leveres som en månedlig avgift og ikke per TV-episode slik AppleTV gjør i dag med episoder som koster fra 6 kroner og oppover. Et annet alternativ som Microsoft vurderer er å tillate eksisterende kabel-abonnenter til å se og samhandle med TV-innholdet via Xbox – lik den måten feks Get og Canal Digital tilbyr i dag med streaming av tjenester over nettet som videoleie med mer.

Jeg kjøpte meg den nye AppleTV-en i oktober og har via min amerikanske iTunes konto muligheten til å leie filmer og HD-TV programmer for så lite som 6 kroner per episode fra Fox og ABC som eksempel. Uten intern lagringsplass er muligheten for å kjøpe filmer nå borte, uten at jeg kommer til å savne det (hvor ofte ser du samme film flere ganger?) Fordelen med AppleTV er størrelsen. Den er så liten og nett at du enkelt kan ta den med på ferier, på hytta, på forretningsreisen om så er – for å se på det innholdet du vil – så lenge du har tilgang til Internett…..

Angivelig hadde Apple langt mer aggressive planer enn 6 kroner per episode. Det ønsket å tilby sine kunder et 30 dollars abonnement som ga deg ubegrenset tilgang til TV-innhold. Ingen TV-selskaper ønsket dette og 6 kroners løsningen har også blitt avvist av store nettverksselskaper som CBS og NBC. Google har også møtt på sine utfordringer, både fra forbrukerene og TV-selskapene. Prisene har blitt redusert etter at kunder har uteblitt og TV-selskapene har blokkert Google-TV fra å kunne streame deres nettverkstjenester.

Microsoft sin Xbox-planer sies å være minst 12 måneder unna, så du må fortsatt smøre deg med tålmodighet.

Jeg skrev en artikkel om samme tema i september – om at den tradisjonelle dekoderen vil dø, og at TV vil bli en streamet tjeneste. Jeg tror fortsatt på dette, men innser at det kommer til å ta tid. Mediaselskaper – musikk, video, TV og print – de bruker alle lang, lang, LANG tid på å innfinne seg med den nye virkeligheten – og ikke minst lang tid til å tilpasse seg den nye distribusjonskanalen.

Jeg vil ha det såre enkelt. Sitter jeg i stuen og har begynt å se en film jeg har leid, vil jeg kunne flytte meg fra stuen til kjøkkenet – eller til soverommet for å se resten av filmen der. Rekker jeg ikke siste 20 minuttene, så vil jeg ha tilgang til filmen på min iPad når jeg tar kollektivt dagen etter. Det kommer, men det vil ta tid.

Det er håpløst gammeldags at jeg ikke kan ta opp et program i dag på min Get-boks i stuen og ikke kunne se det på senga eller på kjøkkenet hvor jeg har TV. Kunne de i det minste kommet med en PC-app slik at jeg kunne fått tilgang til mitt lagrede arkiv på den måten? Selv med 3 digitale TV-dekodere – alle med HD og harddisk lar det seg ikke gjøre.

Xbox, Google eller Apple – gi meg muligheten til å lage min egen TV-kanal. 90 prosent av kanalene jeg betaler for bruker jeg ikke, og 99 prosent av programmene de sender ser jeg ikke på….

PlayOn

PlayOn er et program som kjøres på Windows-PC, noe som gir deg tilgang til et bredt spekter av Internett-innhold på TVen – Hulu, Netflix, YouTube, Amazon VOD, og mange andre. Programvaren installeres på en Windows-PC, men du kan bruke din Xbox 360, PS3, Netgear Digital Entertainer med flere. Ingen Apple-TV, ingen Google-TV…
Noen som har prøvd? Sjekk ut PlayOn her!