fbpx

Blir Facebook Riff en seriøs Snapchat-konkurrent?

Facebook håper videoappen Riff kan bli en seriøs utfordrer til Snapchat.

Twitter har Vine og Periscope, Snapchat har «our stories», nå kommer Facebook med Riff.

Først trodde jeg det var en aprilspøk, men Facebook har nok en gang lansert en frittstående app, og denne gangen er det video-appen Riff som står for tur. Riff kommer i rekken av andre selvstendige apper som Facebook har lansert i det siste, som feks Paper, Slingshot, Work, Messenger og Grupper. Noen med større suksess enn andre. Riff er en video-app som helt sikkert har Snapchat i baktankene. Produktsjefen i Facebook for Riff, Josh Miller uttaler følgende om den nye video-appen:

– The potential pool of creative collaborators can grow exponentially from there, so a short video can become an inventive project between circles of friends you can share to Facebook or anywhere on the Internet.

Lag video med dine Facebook-venner

Riff fungerer veldig enkelt ved at du kan filme et klipp på inntil 20 sekunder. Klippet gir du en tittel – for eksempel «påskeferie 2015», sammen med en klar oppfordring om hva dine Facebook-venner skal gjøre med den. Facebook-vennene dine som også har Riff installert, vil få en «notification» som inviterer dem til å bidra med hvert sitt klipp som dukker opp etter endt video. Før du «vet ordet av det» kan du sitte igjen med en veldig lang video fra påskeferien som alle vennenene dine har bidratt med å skape.

Riff fra Facebook er tilgjengelig for iOS– (Amerikansk iTunes-konto) og Android-enheter og koster selvsagt ingenting.

Watch And Add

Slik fungerer Riff:

Test ut Riff og se for deg selv. Tilgjengelig nå for de med en iOS– (Amerikansk iTunes-konto) og Android-enhet.