fbpx
brukeropplevelse

Bedrifter må bli besatt av kundeopplevelsen – Episode 22

Internett, sosiale medier og digitalisering som sådan gjør det viktigere enn noensinne å gi kunder en god brukeropplevelse. Det mener Eirik Norman Hansen bedrifter må bli besatt av.

Bedrifter som lykkes, vil være de som er besatt av å forstå kunden. Bedrifter som lykkes, er de som evner å skape lojale kunder. De mest lojale kundene vil derfor også bli de mest lønnsomme kundene. Tillit har blitt den nye valutaen.

Eirik Norman AS

Eirik Norman Hansen er ekspert i digitalisering og har over 20 års erfaring innenfor digital industri. Han er en svært merittert foredragsholder, som blant annet ble kåret av Talerlisten som «Årets taler» i 2018. Og han mener at bedrifter må bli besatt av gode kundeopplevelser. Eirik har bakgrunn blant annet fra Creuna, han var toppsjef i Itch Design i snaue to år, og gikk for kort tid siden solo med sitt nye selskap Eirik Norman AS.

Han er et kjent ansikt i medie- og kommunikasjonsbransjen, og har holdt foredrag om teknologi over hele landet – gjerne sammen med roboten Pepper eller en drone på scenen.

Eirik Norman Hansen Hjelper deg!

I det siste er det kanskje noen og enhver som har sett Eirik Norman Hansen på TV 2 Hjelper deg, som teknologieksperten som hjelper deg å kjøpe det riktige produktet.

Jeg møtte Eirik i hans nye kontor i Damstredet i Oslo – forøvrig det kuleste kontoret jeg har besøkt så lenge jeg kan huske, og begynte – som vanlig – med det mest åpenbare spørsmålet først; hvorfor er det viktig å være besatt av kundeopplevelsen i dag?

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify, Acast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden