fbpx

Attersyn – Uke 32

Ny spalte: Attersyn med noen tilbakeblikk og tanker fra uken som gikk.

HansPetter.info versjon 2.0 – oppussing fra Nettcoach

Sakte, men sikkert går HansPetter.info inn i sitt fjerde år, og med snart tre år på baken er det på tide med noen endringer. Bloggens utseende skal endres totalt, og det er virkelig på tide. Responsivt skal det være, flatt design hører også med, og færre menyvalg og kategorier. «Less is more» har man brukt å si om så mangt i mange år. Det er høyst på sin plass. Med bistand og hjelp fra gutta i Nettcoach skal HansPetter.info pusses opp og fornyes, men selvsagt ikke før (eller like før) bloggen offisielt fyller tre år, tirsdag 27. august.

Innholdsmessig skal jeg ikke gjøre de store endringene tror jeg, men kanskje dette kan være starten på en ny trend for mitt vedkommende. En slags ukesrapport over hva som har skjedd – selvsagt med innhold som henger sammen med hva HansPetter.info handler om: Teknologi og kommunikasjon.

Hvem leser HansPetter.info

Som seg hør og bør har jeg laget en liten undersøkelse for å finne ut hva det er jeg bør skrive mer og mindre av. Hvem er det som leser bloggen min rett og slett. Resultatet vil bli lagt ut kort tid etter at bloggen har blitt tre år og nytt utseende er på plass. Har du mulighet til å sette av et par minutter til å svare på undersøkelsen min hadde jeg blitt veldig glad. Klikk her for å gå til undersøkelsen. På forhånd tusen takk.

Slik tar du hverdagen tilbake

Vi ser aldri ut til å bli lei av å lese om sosiale medier, men heller ikke om hvor «hekta» vi er på bruken av det. I VG sist fredag hadde de viet fire sider for anledningen. Sjefen for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, oppfordret til sosiale dietter, mens andre synes fortsatt å gjøre et stort nummer ut  av å fortelle om hvor mye større livskvalitet de har fått ved å melde seg ut av det ene eller andre sosiale nettverket. Som med alt annet her i livet handler det om måtehold spør du meg. Solstads råd skal jeg derimot ta til meg, jeg har godt av en diett av og til jeg også.

Ett år uten

Thomas Moen går også på diett – opptil flere samtidig også. I sommerferien var ikke Thomas å se på ett eneste sosialt nettverk, og dette har tydeligvis gitt mersmak. Denne gangen har han bestemt seg for å ta den «helt ut» og kjører nye «helt uten«-prosjekter hver måned, og det ut resten av året. I desember skal han for eksempel ikke bruke smarttelefon. Meningsløst eller meningsfult?

Getting things done med Morten Røvik

gtdHar du hørt om Getting Things Done så har du garantert hørt om Morten Røvik, og omvendt. Mannen driver ikke bare en av Norges beste teknologiblogg, men gjennom produktivnorge.no jobber Morten med å hjelpe oss mot en mindre stressfull arbeidsdag. Har du surfet litt i uken som har gått – både her og der – og hos meg, har du kanskje også registrert Mortens blide åsyn i form av en banner annonse. Selv på BusinessInsider fant jeg Morten. Ønsker han til lykke med både kurs, jobb og blogg.

Kaptein Sabeltann browser

piratebrowserDu har sikkert hørt om The Pirate Bay – mulig du har brukt tjenesten også, uten at vi skal gå mer inn på det. Nå har i alle fall fildelingstjenesten lansert sin egen browser, PirateBrowser. I følge den offisielle pressemeldingen skal PirateBrowser hjelpe til å omgå sensur fra land som Iran, Nord-Korea, Storbritannia, Nederland, Belgia, Finland , Danmark, Italia og Irland påtvinger sine borgere.

Gi din støtte til Mighty Brawlers på Kickstarter

brawlersMin gamle studiekompis og venn Roger Larsen har forlengst forlatt fedrelandet til fordel for USA. I studietiden gikk det i AMIGA og spillene den gang var noe helt annet enn hva tilfellet er i dag. Sammen med et par andre kompiser har Roger Larsen på gang et spill som fanger opp spill-opplevelsen fra den gang, i form av Mighty Brawlers, som de selv omtaler som «The most massive multiplayer online, shoot-em up, epic smack down, to ever exist.»

Spillet vil bli lansert for Android og iOS-enheter, og via Kickstarter kan du nå bidra med alt fra 1 dollar og oppover. Kickstarter er en genial måte å «funde» spennende prosjekter og bidra til innovasjon, dette er nok ikke første og siste gang jeg vil bidra med noen kroner. Sjekk ut Kickstarter og Mighty Brawlers du også. Ta en kikk på websiten deres også – de har laget mange kule apps blant annet.

Hvordan kommunisere med velgerne

sommerapent-nrk

Klikk på bildet for å gå til NRK-innslaget.

Fredag 9. august var Cecilie Staude og Hans Geelmuyden i Sandefjord, og sammen med Terje Svabø diskuterte de tre valgkampen og kommunikasjon med Dag Børge Akerø i Sommeråpent. Dette likte jeg veldig godt, men innslaget var altfor kort og Dag Børge avbrøt altfor ofte. Hvis jeg skulle komme med et forslag og en lissepasning så hadde det vært helt riktig og genialt om for eksempel Anita Krohn Traaseth kunne avsluttet sin intervju-runde av politiske partiledere med en valgkamp diskusjon, og da burde definitivt Hans Geelmuyden og Cecilie Staude bli invitert til debatten hjemme på kjøkkenet til Tinteguri.

Attersyn – meningsløst eller?

Meningen med Attersyn er å gi et lite tilbakeblikk over uken som har gått. Det vil ikke si det samme som at jeg vil oppsummere ALT som har skjedd, men et lite snitt av nyheter som ikke har gått meg hus forbi. Kanskje du har en sak jeg burde skrive om, en ny website eller tjeneste som fortjener litt oppmerksomhet. Send meg en epost til hpnhansen (a) gmail dott com og merk eposten med ATTERSYN i subject-feltet.

Ha en strålende ny uke.