fbpx

Attersyn 5

Online innflytelse, nytt sosialt nettverk, bestill mat med Foursquare, autopublisering med Google+, UkensPoll og #RauseMenns første uke

Hvem er dine mest innflytelsesrike Twitter-følgere?

fruji-mentions

Mentions-oversikt fra Fruji.com

Innflytelse er often en sterk motivasjon bak innsatsen til virksomheter og personer i sosiale medier. Klout er et fantastisk verktøy for å måle egen online-innflytelse, men ikke det eneste. De fleste av verktøyene er også først og fremst opptatt av å gi deg oversikt over egen innflytelse, men hva med de som følger deg – for eksempel på Twitter. Fruji er et slikt verktøy. Kun for Twitter og veldig enkelt å bruke. Gratis utgaven er grei nok, men for en liten symbolsk sum får du tilgang til ganske så omfattende analyse av din Twitter-konto. Det beste med Fruji i så måte er hvor mye analyse du kan få ut av dine Twitter-følgere.

Fruji kommer i 3 utgaver; gratis utgaven har sine begrensninger, så jeg oppgraderte rast til Premium-utgaven for 5 USD for ett år. Da får du tilgang til alle tjenester, men antallet følgere blir sterkt begrenset, så for 15 USD ekstra får du Pro-utgaven hvilket gir deg ubegrenset tilgang til alt. Rett over 100-lappen for et helt år bør ikke skremme de fleste virksomheter vil jeg tro.

Sjekk ut Fruji her

DigiiOn – kan det komme et stort sosialt nettverk ut av Norge?

digiionEn yngre herremann i Larvik ved navn Byamungu Kabiraba er i ferd med å lansere et nytt sosialt nettverk som skal konkurrere mot Facebook, Google+, Instagram og Pinterest for å nevne noen. Selv uttaler han til Vestfold Blad at han vil bli hobbyenes Facebook.

Jeg tror selv at jeg har én prosent sjanse for å lykkes. Dersom jeg får mange nok brukere, vil jeg si at sjansen øker til to prosent. Da er det bare spørsmål om tid før det tar av.

DigiiOn er ute i beta nå og jeg har satt opp min egen profil, men ikke gjort noe mer ut over det. Ved første øyekast tenker jeg Google+ for to år siden, eller Facebook for 7 år siden. Har jeg tro på at et norsk selskap skal kunne «hamle» opp med millioner av dollar og -medlemmer? Jeg har nok ikke det, Byamungu har et realistisk forhold til det hele han også, og han er ikke den første fra Norge til å satse heller. Companybook har holdt på i et par år nå og WonderLoop er så vidt i gang. Det største sosiale nettverket fra Norge – uten at det var planen i utgangspunktet (tror jeg) – må vel være WordFeud, selv om luften muligens er i ferd med å gå ut av den ballongen også.

Hva tror dere, 1 prosent sjanse for å lykkes eller større?

Fra SkyDrive til OneDrive

Microsoft har endret navnet på SkyDrive til OneDrive. Ikke helt den store nyheten i seg selv, kanskje heller årsaken til hvorfor endringen kommer. Etter en lengre varemerke-kamp mot British Sky Broadcasting Group (BSkyB) ble Microsoft tvunget til å «legge ned» SkyDrive og opprette OneDrive i stedet for.

Det eneste som endres er navnet, resten forblir det samme. SkyDrive hadde i mai 2013 over 250 millioner brukere og leveres i dag sammen med Windows 8. Det ga Microsoft rett i underkant av 10 prosent markedsandel, mens Dropbox fortsatt er «giganten» med nærmere 50 prosent av markedet.

Friends+Me—Publiserer Google+ innhold til andre plattformer

friendsplusme-logo

Jeg har ikke kommet over mange Google+-verktøy, men Friends+Me kan kanskje være starten på en ny «trend». Google+ har nå rundet en milliard registrerte brukere og nettverket som sådan blir viktigere for hver dag, ikke bare som et sosialt nettverk, men kanskje først og fremst som «utgangspunktet» for alt som skjer på Internett, med utgangspunkt i alle de uttallige Google-tjenestene som du og jeg bruker hver dag. Derfor har jeg også tidligere skrevet at Google+ er viktigere enn Facebook.

Med Friends+Me kan du sette opp din Google+-side eller -profil til å automatisk publisere de samme postene på andre sosiale nettverk. For eget vedkommende er kanskje muligheten til å krysspublisere automatisk fra Google+-profilen min til utvalgte LinkedIn-sider eller -grupper.

friendsplusme

Bestill restaurantmåltidet ditt med Foursquare.

foursquareIn en bloggpost tidligere i uken annonserte Foursquare at de har inngått et samarbeide med GrubHub Seamless som gjør det mulig å bestille mat direkte fra Foursquare-appen når du sjekker inn på restauranten, men også for de som ønsker å finne seg «take away» restauranter i nærheten. I USA gjelder dette tilbudet for over 20,000 restauranter. Tilbudet er allerede tilgjengelig, men gjelder kun GrubHub Seamless-restauranter, hvilket vil si at det kun er tilgjengelig i USA … enn så lenge.

I Norge har vi ingen tilsvarende tjenester, men det kunne for eksempel vært mulig å skape tilsvarende integrasjon mot Just-Eat eller Roomservice.

Hva er poenget lurer du kanskje på. Når jeg var i New York i mai 2013 brukte jeg Foursquare hele tiden når vi var ute og spiste, og da til tre formål. Enten ble Foursquare benyttet sammen med Instagram når jeg la ut et bilde, slik at jeg knyttet lokasjon til fotografi. Dernest brukte jeg Foursquare til å sjekke inn på restaurantene, men kanskje det viktigste var alle tipsene jeg fikk om hva jeg burde spise.

Les også: Why you should delete every travel app from your iPhone and just use Foursquare

Med tipsene fra Foursquare-brukere, integrasjon mot GrubHub og betalingssamarbeidet med Amex så begynner økosystemet til Foursquare å bli betydelig, men ikke minst praktisk og nyttig. Jeg skrev i 2013 at Foursquare vil være ett av de 5 viktigste konti du bør ha, og jeg står fortsatt ved det.

Har du ikke testet ut Foursquare før, er kanskje dette en god anledning.

#UkensPoll – Facebook kommer nok ikke til å dø…med det første

Facebook fyller 10 år 4. februar. Sist uke leverte de «kanonresultater» som sendte aksjen til rekordhøyder. Over 50% av inntektene kommer fra mobil-annonsering som sier litt om hvor raskt mobil-utviklingen går. En utvikling drevet først og fremst av forbrukere her til lands, for de fleste bedrifter har fortsatt ikke satt mobilen på den digitale dagsorden.

Under uken som gikk brukte jeg #UkensPoll til å høre om det var noen som trodde Facebook ville forsvinne i løpet av de neste årene, siden «forskere» påstod at så var tilfelle. Under 50 respondenter gjør jo ikke akkurat pollen spesielt god, mulig at de fleste av de som leser bloggen min synes spørsmålet rett og slett var for dumt…

facebook-death-ukenspoll

Denne og alle andre #UkensPoll finner du nå på egen side her på HansPetter.info.

For uken som kommer så lurer jeg på om det er mange som tar med seg private skylagringstjenester som Dropbox med på jobben og kobler disse til arbeidsgivers datamaskiner.

#RauseMenn

Takk til Espen Eik for #RauseMenn-bildet

Sist, men ikke minst må jeg nesten benytte anledningen til å nevne #RauseMenn-initiativet jeg startet for snart en uke siden. Under sist mandag var jeg i Verdal hvor jeg hadde blitt invitert til Verdal vgs for å forelese to ganger om nett- og digitalmobbing med utgangspunkt i bloggposten Voksne lærer barn å mobbe som jeg skrev i september i fjor. Ideen til #RauseMenn dukket opp i samtalen med rektoren på Verdal barneskole, Facebook-gruppen etablerte jeg på et par minutter, bloggposten ble raskt skrevet og publisert – og det hele ble gjort ferdig akkurat i tide til å bli lansert og presentert under dagens andre foredrag.

I dag teller Facebook-gruppen #RauseMenn snart 350 medlemmer. De fleste menn, men også noen kvinner. #RauseMenn diskriminerer ikke på kjønn, men tanken er at hvis 80 prosent av alle #nettroll er menn, så trenger vi flere #RauseMenn som kan være positive forbilder og rollemodeller.

ferdowner-rausemenn-attersyn

Jeg vil benytte anledningen derfor til å takke alle som har meldt seg inn i gruppen og alle som har bidratt på hver sin måte. #RauseMenn skal ikke være en typisk holdningskampanje som har en definert start og slutt, men en handlingsaksjon som skal pågå så lenge det er behov for #RauseMenn.

photo credit: hrlori via photopin cc