fbpx

Attersyn 41

Nobelkomiteen reddet av Twitter, BusinessBlogger.no lansert, dette bruker du sosiale medier til, Samsung Round og den skumleste YouTube-videoen du har sett!

Høsten har kommet. Lyset i stuen slår seg på via Weatherchannel tidligere for hver dag som går – og den slår seg senere og senere av også hver morgen. Om kort tid er det mørkt når du går og kommer fra jobben. Mørket har en tendens til å gjøre mange av oss både trøtte og deprimerte, men det har vi ikke tid til. Nå skal det snart handles inn til jul på privaten, samtidig som det skal jaktes på business før vi stenger økonomiboken for 2013. Høstjakta er blant årets mest travle periode, lykke til alle sammen!

Årets fredsprisvinner måtte kontaktes via Twitter

Sist fredag var det mange som fulgte med på TV-sendingen når årets fredsprisvinner skulle annonseres. Nobelkomiteen hadde derimot store problemer med å få tak i prisvinneren, både i forkant og i etterkant av den direktesendte sendingen.

nobelprize

De «berømte» Twitter-meldningene er nå fjernet, men ta en kikk på hele artikkelen på Washington Post.

I am a BusinessBlogger

businessbloggerPå fredag hadde Trond Heggelund og Edgar Valdmanis invitert til Nettverkspilsen på Mesh…..for å nettverke, men også for å lansere BusinessBlogger.no. Jeg er med på BusinessBlogger.no selv, liker tanken om å samle bedrifter og bedriftsledere som blogger i en portal. Som Edgar selv skriver i en epost til meg i kveld:

Rosabloggerne har vært flinke til å støtte hverandre og heie på hverandre, men vi opplever at de som blogger om forretning og ledelse ikke har gjort det samme. De har heller ikke hatt et fast knutepunkt.
Det knutepunktet skaper vi i NettCoach.no nå. BusinessBlogger.no skal være en portal der vi vil krysslinke bloggernes innlegg og bidra til at man styrer trafikk frem og tilbake mellom bloggerne.
Sjekk ut BusinessBlogger.no du også, og ta kontakt med Edgar eller Trond i NettCoach.no hvis du vil bli en Business Blogger du også.

Dette bruker du sosiale medier til?

Undersøkelsen «Hva bruker du sosiale medier til?» er avsluttet  – og det med over 700 svar. Vinneren av D-Links trådløse bredbåndsruter er kontaktet.

Jeg har ikke fått anledning til å gå igjennom hele undersøkelsen, fordelt svarene på alder og kjønn – og ikke minst ned på hva man bruker de forskjellige sosiale nettverkene til – privat som i jobb-sammenheng, men det skal bli veldig spennende og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Av de 726 svarene som dukket opp, var 90 prosent i aldersgruppen 21 til 54 år, og etter en rask kikk så ser jeg blant annet at i denne aldersgruppen er det feks store forskjeller mellom kvinner og menn når det kommer til hvilke sosiale nettverk de bruker til å tilegne seg ny kunnskap og kompetanse på:

sosiale-medier-kompetanse

Tiden som ble brukt på de forskjellige sosiale nettverkene varierte også veldig – også mellom kjønn og alder. Facebook og Twitter fremstår som de mest like nettverkene hvor formål og tid er likt, mens det er større variasjoner fra sosiale nettverk som Google+, Instagram og Pinterest.

sosiale-medier-tid

Jeg satser på å få lagt frem alle funnene i løpet av oktober.

Shopping og påvirkning via sosiale medier

I bunn av HansPetter.info finner du ukens survey – ett spørsmål, ingen segmentering og demografisk inndeling. Ta for det det er – morsomt, interessant og noen ganger nyttig å se hva folk svarer.

For uken som gikk spurte jeg om hvilke sosiale nettverk som påvirket deg ift dine shoppingvalg. 93 respondenter ble det. Av de 4 som valgte other/andre så var det 1 som skrev ingen, 2 som skrev blogg og 1 som skrev Fancy. På Twitter var det selvsagt også noen kommentarer om at det ikke er de sosiale nettverkene som påvirker, men budskapene i seg selv, noe som er helt riktig selvsagt, slik gode reklamefilmer på TV også påvirker bedre enn dårlige.

shopping-sosiale-medier

For uke 42 og ny poll på HansPetter.info lurer jeg på hvilke verktøy du synes er best til å monitorere og overvåke sosiale medier. Jo flere som svarer desto mer interessant er det å se resultatet. Skulle du ønske å bruke tallene/svarene selv er det bare å låne, supert om du krediterer det du bruker til meg – det setter jeg alltid pris på.

The death of Social ROI

Skal vi tro artikkelen fra Business Insider og John Heggestuen (Han er ikke norsk, men har norsk slekt) så har bedrifter nå begynt å slutte å jage etter ROI i forhold til aktiviteter i sosiale medier. I stedet for å fokusere på transaksjoner og salg som KPIer for sosiale medier, er det nå oppmerksomhet og relasjoner som er «det nye».

Men, det er jo ikke noe nytt – det skrev jo blant annet Astrid Valen-Utvik om i august når hun hadde funnet verdien av sosiale medier. Det får meg også til å tenke på Erik Eskedal og «Kem faen e ROI?» fra Social Summer i 2012. Som i alt man gjør i arbeidslivet – det som ikke fører seg selv eller virksomheten man jobber for nærmere de mål man har satt seg er meningsløse, det gjelder også relasjoner sett i et ROI-perspektiv. Resultatløse relasjoner = Ræva ROI! 

Samsung lanserer en buet mobiltelefon

Samsung_RoundSkal vi tro ryktene vil Samsung i løpet av uken som kommer lansere en buet smarttelefon.

Javel, men hvorfor? De vil muligens slå LG som også er på gang med en buet telefon, men igjen … hvorfor?

Samsung har sluppet mange flotte produkter, ingen tvil om det, men Samsung Round synes jeg høres ut som en ny Samsung Watch-lansering – ikke fordi det er et bra produkt, men fordi Samsung rakk å være først ute.

Først er ikke alltid best.

Teknofil har skrevet litt om Samsung Round, det samme har også The Verge (og veldig mange andre også).

Den skumleste YouTube-videoen du har sett

Ny utgave av Carrie er på gang. Denne YouTube-videoen går sin seiersgang om dagen (langt etter The Fox selvsagt)

Ha en strålende uke!