fbpx

Attersyn 40

Kundeservice i sosiale medier, 75 mrd enheter tilkoblet Internett, lad mobilen med primusen, YouTube music awards og Instagram-reklame

Det skjer så mye om dagen at attersyn i seg selv kun blir et veldig så lite attersyn. Uansett er det mitt attersyn og siden jeg startet med denne faste «søndagsstripa» for noen uker tilbake siden så ser det ut til å gå godt hjem hos mange av dere som besøker bloggen min. Attersyn har nok kommet for å bli.

Ha en strålende uke alle sammen!

Svar i løpet av dagen

Jeg spurte sist uke på bloggen hva som er akseptabel responstid fra bedrifter i sosiale medier – 88 svar ga følgende oversikt:

kundeservice-sosiale-medierDette sier egentlig ikke så mye. Få respondenter, ingen segmentering på alder, kjønn, bosted, bransje, etc. Så det er ikke mer enn det det er – 88 svar hvor 1 av 3 svarer at det rekker med et svar fra bedriften i løpet av arbeidsdagen. Den andre tredjedelen vil ha svar i løpet av 45 minutter til 2 timer.

Jeg kommer til å stille nye spørsmål hver uke, på forsiden på HansPetter.info, denne uken lurer jeg på hvilke sosiale nettverk som påvirker deg mest når det kommer til shopping. Hvilke sosiale nettverk får du tipsene dine fra, råd eller anbefalinger? Sjekk du også her.

75 milliarder duppedingser tilkoblet Internett innen 2020

internet-of-things-hpnhansenCisco tror det vil være omtrent 50 milliarder enheter tilkoblet Internett innen 2020.Tidligere i år estimerte det samme selskapet at det var 8,7 milliarder enheter i 2012, så veksten er formidabel.

Right now, in 2013, 80 “things” per second are connecting to the internet.

Sitatet er hentet fra Cisco sin egen bloggpost om temaet, og fortsetter med at 100 enheter per sekund vil tilkobles i 2014 og innen 2020 mer enn 250 enheter.

Morgan Stanley er enda mer «bullish» enn Cisco og tror at totalen vil være nærmere 75 milliarder og antyder at det er så mange som 200 unike forbruker-enheter eller -utstyr som kan tilkobles Internett, men som ikke har blitt det ennå.

Les resten av artikkelen på readwrite.com

photo credit: andyp uk via photopin cc

Lad opp mobilen med primusen

Nå er muligens høstferien over for mange av oss, men anledning til å benytte deg av denne her skal det nok bli mange av, både i 2013 og til neste år.

Er du på telttur og har med deg mobiltelefon, kamera eller andre enheter som kan lades opp via en USB-kabel kan denne kjelen her være akkurat det du trenger.

Sjekk ut kjelen – og mange andre kule produkter fra – The PowerPot. Kjelen koster 149 USD

YouTube music awards

17. oktober blir de nominerte annonsert og 3. november braker det løs i New York og på Internett. YouTubes første Music Awards blir selvsagt streamet globalt, i tillegg til at det vil bli holde live events i Seoul, Moskva, London og Rio de Janiero.

Du kan lese mer om YouTube Music Awards på blant annet Mashable

Instagram-reklame

kevin-systrom-attersyn150 millioner bruker og ikke en krone i omsetning. Facebook kjøpte nok ikke Instagram for en milliard dollar uten å forvente en avkastning. Annonsering og reklame i sosiale medier vokser kraftig og i følge eMarketer vil markedet for annonsering i sosiale medier være på nesten 10 milliarder dollar. Facebook selv har vokst kraftig i dette markedet – ikke minst i det mobile, hvor andelen har vokst fra 5 prosent i 2012 til over 15 prosent i 2013.

Det bør ikke komme overraskende på noen at Instagram ønsker å tjene penger og at annonsering er en av flere mulige inntektskilder.

Jeg er spent på hvordan det vil fungere og hvor ofte annonser vil dukke opp mellom bildene. Av og til er greit for de fleste vil jeg tro, men hva er av og til. Håper Instagram sin algoritme blant annet vil se på din bruk, hvor mange du følger, hvor ofte du bruker Instagram daglig og hvor lang tid du bruker til å sjekke ut bilder hver gang du starter opp Instagram.

We have big ideas for the future, and part of making them happen is building Instagram into a sustainable business

Les mer om Instagram sine reklame-planer på blant annet WashingtonPost