fbpx

Attersyn 10

#Tåkeprat, CarPlay, Zite is Flipping out, iBetterCharge, Netflix på Apple TV og kvinner dominerer sosiale medier.

Under uken som har gått har tåken hengt lavt over Oslo. I tillegg har det vært mye snakk om #tåkeprat på Internett og spesielt i sosiale medier.

takeprat-attersyn

takeprat-mentions-by-source-attersynDet er ingen tvil om at tåkepratet i stor grad har handlet om Geelmuyden.Kiese og min egen leder, Andreas Wabø og hans mye omtalte bloggpost «The Crazy Ones». Andreas var tidlig ute og kommenterte blant annet til Kampanje at han ville nominere seg selv til månedens #tåkeprat-pris.

Det er mye vi kan si og mene om bloggposten til Andreas, men det er også mye man kan mene om nivået på kommentarene. Fra det saklige til det lett spydige, utviklet kommentarene seg raskt til å bli direkte ufine og grove. Jeg skal ikke gjøre noen forsøk på å bortforklare, forklare eller forsvare bloggposten til Andreas Wabø, men jeg synes nivået på kronikkene, bloggpostene og kommentarene som har kommet i kjølevannet av publiseringen tyder på at det definitivt er behov for både #BrukHue, #StoppHatPrat#RauseMenn og andre initiativ og kampanjer som ønsker moderasjon i språk og språkbruk på Internett. Kall det gjerne #DigitalFolkeskikk.

Nå ser det heldigvis ut til at tåken har lettet. Det kan se ut som kvinnedagen i går fikk frem solen igjen for første gang i 2014 i Oslo. Nå står en ny uke på trappene, mon tro hvilke saker i uken som kommer som vil få frem det verste i oss denne gangen.

Ha en strålende, tåkefri uke.

Apple CarPlay – Bilen blir den nye smarttelefonen

carplay-apple-attersynI uken som har gått har det vært mye snakk om CarPlay. For kort tid siden skrev jeg om samtalene Apple hadde hatt med Tesla og ryktene om et mulig oppkjøp. Under uken som har gått har vi derimot lest og sett mye om Apple sin nyvinning for den moderne bilen, som de har valgt å kalle for CarPlay.

Apple hevder selv at CarPlay vil gjøre det smartere og sikrere å bruke iPhone i bilen, og skal først og fremst sørge for at det blir enklere å ringe, navigere, høre på musikk og få tilgang til tekstmeldinger og liknende. Internetteknologien er definitivt på vei inn i bilen og bilprodusenter som Ferrari, Volvo og Mercedes vil komme med CarPlay i løpet av 2014.

CarPlay vil bli brukt på to måter, enten direkte fra bilens egen informasjonsskjerm eller via Apples egen Siri-tjeneste. Sistnevnte er fortsatt ikke tilgjengelig på norsk, så det er grunn til å tro at denne integrasjonen ikke vil bli tilgjengelig i Norge med det første – så fremst ikke Apple har planer om å oversette Siri til norsk.

Zite is Flipping out

zite-magazineEn av mine viktigste kilder for inspirasjon til lesing, læring og skriving er Zite. Denne nettbrett-appen klarer jeg meg rett og slett ikke uten. I 2011 ble Zite kjøpt opp av ingen ringere enn CNN, men nå har CNN valgt å selge Zite videre til Flipboard. Flipboard legger 60 millioner dollar på bordet for å konsolidere markedet for kuratert innhold.

Som en del av avtalen får Flipboard tilgang til all innhold til CNN, inkludert video, samt viktige CNN-personligheter som vil lage sine egne magasiner på den nye plattformen. Personlig håper jeg at Zite-tjenesten består og at den ikke blir integrert inn i Flipboard, for av disse to er Zite utvilsomt min favoritt.

Techcrunch hadde en interessant artikkel i begynnelsen av mars som tok for seg hvilke nyhetsapper som drev mest trafikk, og som vi kan se av tabellen under var Flipboard utvilsomt den største, mens Zite hadde mindre enn 2 prosent andel. 60 millioner dollar for 2 prosent?

iBetterCharge

iBetterCharge

Jeg har installert gratisprogrammet iBetterCharge for ett eneste formål. Sitter jeg på kontoret og jobber (hvilket jeg ofte gjør, he,he) så glemmer jeg ofte å passe på at jeg har nok strøm på den til jeg skal dra hjem. Med iBetterCharge installert på min MacBook Air så vil jeg få automagisk beskjed når strømnivået har nådd et definert nivå som du selv bestemmer. Du kan også koble til din iPad hvis du ønsker det. For at det hele skal fungere må du ha aktivert WiFi-synkronisering på de enhetene du vil skal dukke opp.

Programmet fungerte knirkefritt for min del. Etter installasjon dukket min iPhone opp med engang. Sjekk ut iBetterCharge her.

Netflix på Apple TV

netflix-apple-tv-attersyn-ukenspollSist søndag spurte jeg for #UkensPoll hvilke enheter man benyttet seg av for å se på Netflix. Over 700,000 nordmenn strømmer filmer og TV-serier via Netflix og enheter man kan benytte seg av er mange. Noen har TV-skjermer med Netflix-tjenesten innebygd, men de fleste (av de som besvarte) bruker Apple TV. Tilbakemeldingene jeg fikk var også at mange brukte flere enheter. Ungene brukte kanskje først og fremst iPaden sin til å se på Netflix, mens ungdommen ofte bruker sin egen laptop.

Av de som har valgt «Others» som svaralternativ er det først og fremst Google sin Chromecast som blir nevnt. Totalt var det 247 som besvarte undersøkelsen.

netflix-attersyn

For #UkensPoll lurer jeg på om du selv vegrer deg for å delta i nettdebatter i frykt for hetsing, trolling, sjikane eller grovt ordbruk?

[polldaddy poll=7861536]

Kvinner dominerer i sosiale medier

sosiale-medier-kvinner-dominererJeg bruker ofte å si at kvinner er best på sosiale medier fordi det ligger mer i deres natur å dele og inkludere. Det finnes selvsagt kvinner som ikke liker å dele, ikke er inkluderende, aldri en regel uten unntak. Og det finnes også unntak når det kommer til hvilke sosiale nettverk som IKKE domineres av kvinner – Google+ er ett og LinkedIn er et annet. I følge Alex Hillsberg ved Financeonline.com som står bak infografikken under så er det ikke bare slik at det er flere kvinner enn menn som bruker sosiale medier, men de bruker også sosiale medier på langt flere måter enn sine «counterparts». I tillegg bruker kvinner sosiale medier mye oftere via mobile enheter enn oss menn. De bruker mobilen oftere enn menn og det samme gjelder for nettbrett, og trekker man inn Business Insider sin rapport som konkluderer med at 60 prosent av tiden vi bruker på sosiale medier kommer via smarttelefoner og nettbrett så ser vi bedre bildet.

Most Popular Social Media Sites Review: Why Women Are The Real Power Behind The Huge Success Of Tumblr, Pinterest and Instagram
Originally published at https://reviews.financesonline.com | Author: David Adelman | Visit our Facebook
photo credit: djking via photopin cc