fbpx

Last ned undersøkelse om apps, hva vi liker, hvor mye vi bruker, osv!

9 av 10 foretrekker Apps fremfor mobile websider

Last ned undersøkelse om apps, hva vi liker, hvor mye vi bruker, osv!

90% av alle solgte mobiler i Norge er Smarttelefoner. Her i Norge har Apple sin iPhone et sterkt fotfeste, selv om Android er på sterk fremmars. Vi elsker apps og de fleste av oss laster ned nye apps hver dag!

Favorittappsene er typisk rundt sosiale medier, musikk og foto – noe som igjen er et testament på at telefonen er i ferd med å bli vår viktigste Internett-gateway.

Last ned hele undersøkelsen her og se om du kjenner deg igjen.

Heller mobilweb enn app

Som et appropos kunne vi lese i dagens Finansavisen at mobile websider er å foretrekke fremfor apps, og jeg er tilbøylig til å være enig. Det er enklere og mer økonomisk fornuftig å lage bedriftssider tilpasset en mobil webleser enn det det er å lage apps til alle mulige plattformer. Derimot er sannheten i dag at de færreste bedriftene har en webside tilpasset mobilen din – eller en app for den sakens skyld.

Som jeg skrev i artikkelen «Er du ikke tilgjengelig på mobil, er du ikke tilgjengelig» så foregår det en mobil utvikling innenfor salg, markedsføring og bruk av sosiale medier som de fleste bedrifter ikke har tilpasset seg for – med apps eller mobile websider.

8 av 10 svarte feks i undersøkelsen at de vil gjerne bruke mobilen sin til å betale for fysiske varer, og i en tidligere undersøkelse brukte de fleste av oss mobilen mer enn 6 timer hver dag.

De færreste bedrifter har tilpasset seg den nye mobile hverdagen

Det blir et paradoks at de fleste bedrifter her til lands feks ikke har tilpasset sine hjemmesider til de Internett-enheter vi bruker mest – nemmelig vår mobiltelefon.

En rask gjennomgang av de største teleselskapene våre i Norge viser at INGEN har tilpasset sin hjemmeside til en mobiltelefon, og av de største bankene var det kun DNBNor som hadde mobifisert sin hjemmeside.

I en senere artikkel vil jeg ta for meg forskjellige verktøy bedrifter kan ta i bruk for å enkelt og rimelig tilpasse sine hjemmesider til en mobil plattform – og når man tar tak i dette kan det samtidig være på sin plass å tenke hvordan hjemmesiden også kan bedre sosialiseres for nettverk som Facebook, Twitter, YouTube, Vimeo, LinkedIn, Slideshare, med flere. Ta en kikk feks på artikkelen «Optimaliser hjemmesiden din for sosiale medier»