fbpx

Barn i alle aldre elsker iPad. Her er 10 apps jeg vet ungene dine vil like å spille, leke og lære med!

Gi barna en iPad før TVen tar dem

Barn i alle aldre elsker iPad. Her er 10 apps jeg vet ungene dine vil like å spille, leke og lære med!

Det er ikke så sjelden folk jeg snakker med rynker litt på nesen sin når jeg forteller de om mine tvillingers forhold til iPad og iPod. Begge har hver sin iPod touch, og iPad står på vent. Hedvig og Gustav er fem år nå, og har mestret hver sin iPod siden de var tre og et halvt år.

Med iPad og iPod har ungene raskt lært seg peke-skjermene. De har blitt underholdt, spilt spill, tegnet, pyntet dukker, funnet to-like figurer og lest bøker. De har hørt på Kaptein Sabeltann og sett på tegnefilmer.

Hva er poenget mitt spør du kanskje?

Ganske så enkelt – gi alle barna en iPad, eller en digital fjøl – for problemet er ikke tiden de bruker på en slik dings, men alle timene ungene sitter passive og ser på TV! Med en iPad i fanget er de aktive, kreative – og lekende, og de lærer styggfort håndteringen også.

Her er 10 spill, interaktive bøker og andre kreative apps som barna dine kommer til å digge:

Selvsagt har jeg glemt mange andre gode apps her, og mange nye norske er også på vei – og har du noen virkelige godbiter jeg har glemt, så legg fra deg en liten kommentar da!