fbpx
Apple TV

Apple «leker» med tanken om å konkurrere mot Netflix

Apple skal investere 8 milliarder kroner på eget TV-innhold i løpet av det neste året. Det blir lekepenger når du har 2000 milliarder kroner tilgjengelig.

Konkurransen om vår tid hardner til. Vi bruker kanskje færre sosiale medier i dag enn hva tilfellet var for noen år siden, mens streaming-tilbudet vokser i antall tilbydere. For kort tid siden annonserte Disney at de trekker seg ut av Netflix for å satse selv.

Facebook Watch skal ta opp kampen mot YouTube, men også Netflix og HBO. Og nå følger Apple etter.

Så langt har suksessen ikke vært så stor for smarttelefon-giganten. Planet of the Apps og Carpool Karaoke har ikke «tatt verden med storm».

Nå skal Apple investere 8 milliarder kroner på eget innhold i løpet av det neste året.

Seriøs utfordrer, eller bare for å leke og lære?

Apple har omlag 250 milliarder dollar i banken. Kontanter altså. Det tilsvarer ca 2,000 milliarder kroner. Har du 2000 milliarder kroner du kan investere med, og du bruker 8 av de på originalt TV-innhold, kan det nesten ikke kalles en investering. Enda mindre enn satsning. Da tester du bare. Leker litt.

For å gjøre det litt enklere å forholde oss til; Du har 2,000 kroner i lomma. Du vurderer å investere i ett produktområde, og går inn med 8 kroner. Da satser du ikke. Da leker du bare litt. For å lære kanskje.

Til sammenligning bruker investerer Netflix nesten 50 milliarder kroner på eget innhold i år. Amazon satser 36 milliarder, mens HBO går inn med 16 milliarder kroner.

På den andre siden er det her helt nytt «territorie» for Apple. Da er det kanskje greit å bare bruke 8 milliarder. For å lære litt. Leke litt. Det har de uansett råd til. Skulle det vise seg å bli bortkastet, har de uansett 249 milliarder dollar igjen i kontanter.

Eller  99,6 prosent av kontantbeholdningen.

 

Foto: Aidan Hancock via Unsplash