fbpx
koronavirus

Apoteksalget skutt i været som følge av koronavirus

Etter at regjeringens krisetiltak ble presentert i går, skjøt apoteksalget i været. Salget av reseptvarer hos Norges største nettapotek, Farmasiet, syvdoblet seg på kort tid. Likevel er det ingen grunn til å hamstre, påpeker Farmasiet.

Fredag 13. mars, la regjeringen frem de første krisetiltakene for for å begrense smitte av koronaviruset. Den samme dagen økte omsetningen av legemidler med over 700 prosent hos Farmasiet, sammenlignet med samme periode i 2019.

– Det selges mer av alle typer medisiner. Bare i går var det en nidobling i salget av reseptbelagte legemidler, mens Vitaminbjørner 16-doblet seg, Ibux 25-doblet seg, Paracet 29-doblet seg, og Otrivin 56-doblet seg, uttalte daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth, i en pressemelding selskapet sendte ut fredag 13. mars på ettermiddagen.

– Ingen grunn til å hamstre apotekvarer

Den ekstreme etterspørselen gjør at Farmasiet har måtte iverksette flere hastetiltak. Antallet farmasøyter har blitt doblet i tiden fremover for å håndtere reseptkontroll, i tillegg utvides lageret til nettapoteket, som de deler med blant annet Komplett og Blush. Furuseth mener de har god kontroll. Med tiltakene som nå blir satt i gang understreker Furuseth at det ikke er noen grunn til å hamstre apotekvarer.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Må stålsette oss for hektiske tider

De nye krisetiltakene fra regjeringen, og den generelle frykten for koronaviruset som gjør at folk aller helst holder seg hjemme, gjør at nettapotekene bør planlegge for en travel tid. Farmasiet-sjefen tror ikke pågangen vil avta med det første.

– Slik situasjonen er nå, er dette en utvikling vår bransje må forberede seg på at vil vare en stund. Den generelle frykten for spredning gjør at flere og flere velger å bestille legemidler på nett fremfor i fysisk apotek. Mange som regelmessig reiser til apoteket er jo allerede syke eller har dårlig immunforsvar, og velger derfor å heller handle fra sofaen. I tillegg er det nok også friske folk som handler på nett for å være føre var, avslutter Furuseth.

Bilde:  analuisa gamboa via Unsplash