fbpx

Ifølge Strategy Analytics ble nesten hver fjerde digitale fjøl i Q4 solgt med Android!

Android har nå 22% av padde-markedet

Ifølge Strategy Analytics ble nesten hver fjerde digitale fjøl i Q4 solgt med Android!

Tall fra analyseselskapet Strategy Analytics viser at det ble solgt hele 9.7 millioner padder løpet av fjerde kvartal 2010 og at Android ble lastet opp på hele 2.1 millioner av disse. For Apple betyr dette en massiv nedgang fra 95% markedsandel i Q3 – til 78% i Q4 – til tross for at volumet av iPad økte i samme periode.

Analysen forteller også mye om HVORFOR Android har vokst såpass kraftig – og det enkle svaret er PRIS, og da lavere pris.

Strategy Analytics gir Samsungs Galaxy Tab «skylden» for at Android sin markedsandel har vokst slik den har gjort, og med ny Galaxy Tab på vei i løpet av de kommende ukene, sammen med Google sin lansering av Android 3.0 Honeycomb så peker alt på at Android vil fortsette å ta betydelige markedsandeler i padde markedet i 2011!

Veldig mange returer!

Ifølge ITG Investment Research er det derimot veldig mange som returnerer sin Samsung Galaxy Tab. I løpet av desember hadde så mange som 13% av alle Galaxy Tabs blitt returnert, og dette antallet har frem til midten av januar vokst til hele 16% – nesten 1 av 5 har med andre ord blitt levert tilbake! Derimot var returandelen til iPad i Verizon butikkene som ITG Investment Research hadde undersøkt (6000 av de) på kun 2%!