fbpx

70% av all bredbåndstrafikk er video

De store nettbaserte tilbyderne av TV-serier, film, direktesendt sport og videosnutter står for stadig mer av trafikken i Telenors bredbåndsnettverk. 

Hvert kvartal tar Telenor tempen på nordmenns bruk av bredbånd, digitale tjenester, samt utbygging og modernisering av bredbåndsinfrastruktur i Norge, og nå viser de siste tallene at hele 70 prosent av bredbåndstrafikken over Telenor sitt nettverk nå er video. Det er Netflix, NRKs nett-tv, TV 2 Sumo og YouTube, i tillegg til flere andre nett- og nyhetssider med web-TV, som er de store trafikkdriverne. Til sammenligning viste forrige måling for 1,5 år siden at andelen var 60 prosent.

Les også: Nå kutter jeg TV-kabelen

Birgit-Bjornsen-Telenor-bredband

Leder for bredbånd i Telenor: Birgit Bjørnsen

Birgit Bjørnsen er leder for bredbånd i Telenor Norge og forteller at Netflix er den største trafikkmaskinen og står alene for 23 prosent av all trafikk, med YouTube like bak med 18 prosent. Netflix-trafikken har mer enn sjudoblet seg siden starten av 2013. At flere ser video hos Netflix i HD-kvalitet, bidrar også til den økte trafikken, og det er ingenting som tyder på at videotrafikken vil stoppe opp. Med sterk økning av video – både i opptak og live – og med en forventet eksplosiv vekst av video drevet gjennom Virtual Reality, tyder alt på en fortsatt sterk vekst av video fremover.

– Unge generasjoner er født med en skjerm mellom hendene, og vi ser rundt omkring i norske familier at ulike video-tjenester på nett er en rutinemessig del av hverdagen for både barn og voksne, forklarer Telenors bredbåndssjef.

Fakta