fbpx

100 millioner nye Facebook brukere på 6 måneder!

600 millioner Facebook brukere

100 millioner nye Facebook brukere på 6 måneder!

I følge socialbakers (tidligere bedre kjent som Facebakers) så forventer de at antall Facebook medlemmer vil nå 600 millioner i løpet av de nærmeste dagene.

I juli 2010 kunne vi lese at Facebook hadde nådd den magiske medlems-milepælen på en halv milliard brukere, og nå – et halvt år senere – har så mange som 100 millioner nye brukere funnet veien til fjesboka. Det nøyaktige tallet – akkurat nå når jeg skriver det denne posten – er 596,372,920 medlemmer. Veksten de siste seks måneder har vært størst i USA med 20 millioner nye brukere – og resten av statistikken kan du lese under:

Sverige med størst vekst blant de nordiske

Ingen av de nordiske landene var på listen over de Top20 landene med største vekst de siste 6 måneder, men på socialbakers var det lett å finne frem til den øvrige listen, hvor vi finner

Fra 170,000 til 2,4 millioner på 3 år

Det er ingen tvil om at veksten har vært formidabel – og rett og slett imponerende. Hvem kunne ikke ønsket seg en tilsvarende vekst, og 20% vekst på 6 måneder er ikke mindre imponerende når man snakker om så store tall som 500 millioner som utgangspunktet. I Norge var det knappe 170,000 Facebook medlemmer for 3 år siden, og nå er medlemstallet på 2,4 millioner. Det tilsvarer ca 50% av hele Norges befolkning, og her i Nord er vi kun slått av Island som har en Facebook-penetrasjon på 62%, mens Finland er på «siste plass» med kun 35% av sin befolkning.

De fleste som jobber er på Facebook

Med 2,4 millioner medlemmer er det kanskje intr å se at så mange som nesten 1,7 millioner er i alderen 25 til 55 år, og vi har jo også tidligere lest at så mange som 94% av alle nordmenn mellom 18 og 30 år er på Facebook. Denne andelen av den totale Facebook-medlemsmassen er relativt lik i alle nordiske, og Nord-Europeiske land – med en relativ lik fordeling mellom kvinne og mann:

De fleste er på Facebook, og vi «Facebook-er» mer enn vi Googler, og vi bruker mer tid på Facebook enn på email. Legg til LinkedIn, Twitter, blogger og andre Sosiale Medier så blir det kanskje enda klarere for de fleste at det å ikke ha en strategi for HVA man vil med Sosiale Medier og ikke minst HVORDAN kan potensielt bety forskjellen mellom suksess og skandale. De fleste bedrifter i Norge er som vi kanskje vet små og mellomstore, og da kan potensielt Facebook og andre sosiale medier være en fortreffelig måte å nå disse bedriftene på – på forskjellige måter – uten at det er tema for denne bloggposten.