fbpx
5G

5G er mest av alt en teknologi for bedrifter, ikke forbrukere

De siste årene har ny teknologi blitt drevet frem av forbrukere. Det vil ikke være tilfellet med 5G, hvilket vil kreve en omstilling av operatørene. Omstillinger som kan åpne opp for nye aktører.

Denne episoden skal handle om femte generasjons mobilnett. Om etterfølgeren til dagens 4G-teknologi. Skal vi tro prognosene, vil det finnes så mange som 1,7 milliarder 5G-abonnenter innen 2025. 5G-adopsjonen går raskt og det er kanskje ikke så rart, for 5G skal tilsynelatende “redde verden”.

Digitalisering for ledere, kan du også lytte til via AcastApple Podkast og Spotify.

Klikk her for å lese mer om Cisco sin podkast, Digitalisering for ledere.

Snorre Corneliussen

Dagens gjest, Snorre Corneliussen har lang fartstid innen mobil-teknologi, fra selskaper som Ericsson og Telenor, hvor han har innehatt norske, nordiske og globale lederstillinger. I tillegg kan Snorre skilte med hele 15 patenter innen telekom, mobil og IP-området. Og foruten et brennende engasjement for mobilteknologi, har han også en bachelor grad i kunsthistorie og skriver nå på en master-oppgave i samfunns-økonomisk analyse, hvor han bruker kunstig intelligens for å forutsi Covid-relaterte smittetall. Etter flere år hos Telenor, begynte Snorre i Cisco i 2018, hvor han i dag er ansvarlig for de nordiske telekom-selskapene.