fbpx
Vixen Influencer Awards

Rekordmange stemmer til Vixen Influencer Awards 2017. Runder snart 500.000!

Overgangen fra blog til influencer har, kombinert med å gjøre det enklere å stemme, ført til rekordmange stemmer til årets Vixen Influencer Awards.

Vixen Influencer Awards, tidligere kjent som Vixen Blog Awards, engasjerer, interesserer og irriterer. I år, som de to foregående årene, har jeg vært en del av juryen, men aldri før har det vært vanskeligere å vurdere de 10 beste som skulle gå videre til semifinalisten. Og aldri før har interessen vært større. Det er lett å se utifra det rekordstore antallet stemmer som har kommet inn så langt.

Publikum og juryen bestemmer

Vixen Influencer Awards skaper kontrovers og diskusjoner hvert år. Hvem er egentlig best? Er det sidevisninger og likes som teller mest? Er juryen korrupt? Skal alle som har fått advarsel av Forbrukertilsynet diskes? Hvorfor kan man stemme flere ganger? Hvorfor er det ikke bare stemmene som avgjør? Hvorfor skal ikke juryen bestemme alt?

Juryens oppgave og målsetning er – uansett hva enkelte måtte mene og tro – å kåre de beste influencerne fordelt ned på 11 forskjellige kategorier. Den 12. kategorien – Folkets Favoritt – er overlatt kun til publikum å bestemme. Som i mange andre kåringer, ønsker vi uansett å ha med oss publikum. Men utover å se på hvem det er som får flest stemmer, vil juryen få «the last say» og vurdere den enkelte influencer – som kan være en blogger, podkaster, YouTuber, Instagrammer, osv, utifra en rekke forskjellige kriterier.

 

Flyktig innhold ikke inkludert

Merk at vi juryen ikke vurderer Snapchat og Instagram Stories her. Flyktig innhold (innhold som forsvinner i løpet av kort tid) er umulig å vurdere over lang tid.

Les også: Slik arbeider juryen (Vixen.no)

Vårt mål, og med innspill og tips fra både publikum og Forbrukertilsynet, er å kåre en verdig vinner i hver kategori. En vinner som skriver eller ytrer seg godt. En vinner som er populær og har fått mange stemmer. En vinner som imponerer både teknisk og utseendemessig. En vinner som mestrer den eller de kanalene han, hun eller de er nominert i. Men ikke minst en vinner som holder seg innenfor lovverket. Som ikke stjeler bilder eller video. Ikke reklamerer uten å merke (helst godt). Og en vinner som også holder seg innenfor det som kan kalles «sunn fornuft». Som er et forbilde og en stjerne å se opp til! En ekte influencer!

Hør også: – De som synder bør vel ikke vinne priser (MediaPuls)

Snart 500.000 stemmer «and still counting»

Det er ikke alle som liker slike kåringer. Og det er helt fair. En ekte influencer vil nok derimot like å vinne en influencer-pris. For det er jo det influencere tross alt lever av. Å være en opinionsleder. En påvirker. En influencer.

Foruten navneendringen – fra blog til influencer – som var naturlig siden vi ikke kun skulle kåre de beste influencerne basert på deres blogg, men gjennom andre kanaler også, så gjorde Vixen også endringer i hvordan man skulle stemme. Mens det tidligere var en side for hver kategori, landet man i år på en side som inneholdt alle kategoriene. Det som ikke var endret på, var at man skulle kunne stemme hver 12. time.

Noen liker det. Andre liker det ikke. Litt som «Skal vi danse» og «The Voice» på TV 2 egentlig. Der kan du også stemme mange ganger. Via nettsiden til TV 2, eller via SMS. For Vixen Blog Awards er det utelukkende via nettet. Helt gratis. Og hver 12. time. Helt frem til og med 15. januar 2018!

Med podkastere, Instagrammere og YouTubere med blant semifinalistene, sammen med en enklere avstemming, har det også ført til rekordmange stemmer.

Til Vixen Blog Awards 2016 endte totalen opp på rett i underkant av 100.000 stemmer. Så langt har det kommet inn snart en halv million – 500.000 – stemmer til Vixen Influencer Awards.

Det vitner om et enormt engasjement og interesse, og vi i juryen ser frem til å finne frem til de beste av de beste, blant de 5 finalistene i hver kategori, når avstemmingen stenger 15. januar 2018!

Måtte de beste influencerne vinne!

Har du ikke stemt allerede, er det ikke for sent. Frem til 15. januar kan du stemme på din favoritt i alle 12 kategorier. Hver 12. time!

Bilde: Christian Zervos / Fjorårets jury under Vixen Blog Awards 2016