fbpx
Anna Rasmussen

Anna Rasmussens korrupte Vixen Blog Awards

Jeg har full forståelse for at man blir skuffet over å ikke vinne. Vixen Blog Awards er bloggernes «Oscar«. Men det er dessverre skivebom og alvorlig å anklage juryen for å være korrupt.

Blogging har blitt big business. Eller mer riktig; influencere har blitt big business. I alle fall for noen. TV 2 er en av mange medier som har kapitalisert på den økende interessen for influencere. Som blant annet har resultert i TV 2-serien «Bloggerne» som nå går i sin syvende sesong. I episode 4 som ble vist på TV torsdag 21. september, kunne vi høre en svært skuffet Anna Rasmussen komme med påstander om at vi i juryen er korrupte. Det er en ganske så alvorlig påstand.

Bloggerne på TV 2 Livsstil

 

Anna Rasmussen endte opp som finalist i hele fire kategorier. Juryen jobbet med tre av disse, mens Folkets favoritt utelukkende ble kåret på bakgrunn av antall stemmer. Vinneren ble Marna – aka Komikerfrue – fordi hun fikk flest stemmer.

– Folkets favoritt er nettopp det – folkets favoritt. Prisen går til den bloggeren eller influenceren som har fått flest stemmer av leserne. Dette er den eneste kategorien der juryen ikke har noe å si, og juryen har heller ikke på noe tidspunkt vært involvert i denne kategorien. Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør Vixen.

Anna Rasmussen

Hva gjelder de øvrige kategoriene, og de tre andre kategoriene Anna Rasmussen var finalist i; Årets Livsstilsblogg, Årets Bloggbusiness og Årets Blogger, var det opptil juryen å bli enige om en verdig vinner. Og det basert på langt flere kriterier enn antall lesere.

Slik jobbet vi i juryen

Vixen Blog Awards har siden 2011 premiert de beste bloggerne innenfor en rekke kategorier. I de siste to årene har jeg sittet i juryen, og vurdert flere tusen bloggere opp i mot hverandre. Nytt av i 2016 var at vi ikke kun så på bloggingen som sådan, men på samtlige kanaler hvor influencerne var aktive. En god youtuber skulle kunne vinne like mye som en god blogger hos Nettavisen, Aller, Costume eller United Influencers.

Anna Rasmussen er svært opptatt av at hun har flest lesere. Og volum er viktig, men langt fra det eneste vi så på, og så etter. I 2015 ble for eksempel en rekke store bloggere diskvalifisert fordi de hadde «glemt» å merke annonsør-finansierte poster. Eller glemt å merke disse postene når de ble delt videre i sosiale medier.

Les også: Rapper bilder til egen blogg (DN)

Det ble også veldig vanskelig i 2015 å komme videre i konkurransen, hvis nettsidene ikke var gode på mobil. I 2016 vurderte vi ikke engang nettsider som ikke var mobilvennlige. Men i tillegg vurderte vi også både semifinalister og finalister på en rekke andre kriterier, som vi også opplyste om frem mot selve kåringen som i år fant sted på Grand Hotell i Oslo, 19. januar 2017.

Du kan ha flest lesere, men ikke være den beste bloggeren

Antall lesere er viktig. Derfor har vi også tatt med det inn juryens vurderinger. Men antallet lesere var også bare ett av veldig mange kriterier vi la til grunn, når vi jobbet oss gjennom hele juryeringen. Leserutvikling var også viktig. Vokste den respektive influenceren? Hvordan så frekvensen ut, osv.

Arbeidet med å finne frem til vinnerne var basert på en omfattende gjennomgang av influencerne, i samtlige av deres kanaler og plattformer som vi kunne overvåke og analysere;

Les også: Sophie Elise og de fleste bloggerne bør bli bedre på teknologi (HansPetter.info)

Juryering på største alvor

Vi som satt i juryen var veldig klar over hvor viktig disse prisene er for de som er nominert. At Vixen Blog Awards er – som Marna Haugen sa på Bloggerne; en mini-Oscar. Derfor tar vi også jury-oppgaven på største alvor. Derfor er også juryen satt sammen av forskjellige personer med sine respektive faglige styrker og kunnskaper.

De som vinner en pris under Vixen Blog Awards skal virkelig ha fortjent å vinne. Du vinner ikke en pris under Vixen Blog Awards fordi du kjenner noen i juryen. Eller fordi du har vunnet før. Eller fordi du har flest lesere. Eller fordi juryen er korrupt. Du vinner fordi du har vært best i din kategori, og vært best innenfor alle de kriterier vi har lagt til grunn.

Det er lov til å bli skuffet over å ikke vinne. Det er lov å bli sint også. Men bli heller litt sint på deg selv. Fordi du ikke var god nok. Det var noen som leverte bedre enn deg. Som leverte bedre på flere kriterier enn deg. Selv om du kanskje hadde flere lesere.

Da er det bare en ting å gjøre – og det er å gjøre det enda bedre selv, eller satse på at andre gjør det dårligere.

Les også: Anna Rasmussen: – Jeg gir meg på topp (Nettavisen)

Når vi nå snart skal i gang med å finne frem til de neste vinnerne av Vixen Blog Awards, så er det den samme tøffe jobben vi står ovenfor. Timesvis med overvåking, gjennomlesing, testing og analyse av tusenvis av influencere.

Måtte de beste vinne!

 

 

Bilde: Skjermdump fra TV 2 Sumo