fbpx
annonseplattform

40 prosent prisøkning for å annonsere hos Schibsted

Schibsteds selvbetjente annonseplattform – Self Serve Ads – har vært tilgjengelig i litt over ett år nå. For kort tid siden skrudde de opp prisen per annonse-klikk med ikke mindre enn 40 prosent!

Første gangen jeg testet ut Schibsted Self Serve Ads-plattform, ble det en regelrett slakt fra min side. «Styr unna Schibsteds selvbetjente annonseplattform» skrev jeg på tampen av mars 2017.

Året etter hadde de gjort et par forbedringer. Fortsatt langt igjen (både før og etter GDPR) før plattformen kunne måle seg med de selvbetjente annonseplattformene til Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Twitter og ikke minst Google.

Fra forside til overalt

14. juni tikket det inn en epost fra SSA-teamet. Nye funksjoner. Mer fleksibilitet med hensyn til hvor annonsene dine vil bli plassert.

Mens annonsen din tidligere ble vist på en fast plass på forsiden på disse avisene, kan den nå vises på flere plasser på forsiden og i artikler – overalt hvor leserne er. 

Det var jeg forøvrig ikke klar over; at annonsene mine via SSA kun ble vist på forsiden. Hadde jeg vist det, hadde jeg i mindre grad vurdert SSA som en aktuell plattform. For alle vet jo at forsiden blir mindre og mindre lest. 40% av nordmenn får nyhetene sine fra blant annet Facebook, og da er det ikke forsiden vi kommer inn til.

Det har også vært en del av mitt ankerpunkt – innsikt. For det har det ikke vært mye av. Du kan bestemme alder og kjønn. Du kan bestemme sted. Og du kan bestemme hvilke aviser og under hvilke kategorier du vil at annonsen din skal vises. Men der stopper det. Og hva gjelder innsikten du får tilbake, så sier den enda mindre. Kun plassering i avisene fordelt ned på visninger og klikk. Du kan ikke balansere annonsene dine på alder. På kjønn. Eller avis. Og du kan heller ikke velge om du kun vil annonsere for eksempel på mobil.

40 prosent dyrere!

Nå har Schibsted altså valgt å plassere annonsene på forskjellige sider og ikke bare på forsiden. Utover det er det «intet nytt å melde». Foruten at de har satt opp prisen fra 5 til 7 kroner per klikk. 40 prosent prisstigning. Det er mye. Veldig mye.

Er det verdt det, vet jeg ikke ennå.

annonseplattform

Jeg har replisert en av mine tidligere annonser for å se om prisen kan forsvares. Og om det eventuelt dukker opp noen overraskelser i form av mer og bedre innsikt.