fbpx

3 måter å bli mer autentisk på i salgsarbeidet!

Salg er gøy når vi er autentiske og når vi tør å være oss selv og by på oss selv.

michaelstenhagen-twitter

Gjesteblogger: Michael Stenhagen

Jeg har en enkel filosofi. Vær deg selv og tro på det du gjør, så trenger du ikke å selge. Dette er lidenskapsfilosofien til det å være en autentisk selger.

Har du en person som ikke liker å selge, kan man alltid ta frem denne setningen. For kundene vil ha deg og ikke en innpåsliten selger som går inn i en rolle, som hever stemmen sin, tar på seg blazeren og kjører noen manipulative onelinere.

Sosiale salg

Se rundt deg, det er egentlig sånn overalt. Sosiale selgere finnes i ethvert gatehjørne ethvert sted hvor det foregår en ting: At folk møtes. Så lenge det er et møte, vil det bli gjort et salg. Ubevisst eller bevisst. Det kan være så enkelt som at kameraten din forsøker å selge deg inn på den nyeste filmen Hercules på kino. Det kan være kona di som selger inn at dere skal til Santorini i September fordi det er så romantisk der. Uansett blir det gjort et salg, et salg som jeg kaller et sosialt salg.

Viktig å være seg selv som selger

Hva er konsekvensen av å ikke være seg selv med en kunde? Mister man salget? Ikke nødvendigvis. De korte virkningene av det er at kunden oppdager at dere ikke har så god kjemi. Merker gjerne at du går inn i en rolle ubevisst. Hvis du er den eneste tilbyderen, kan det skje et salg på denne måten og med god oppfølging senere hvor du er deg selv, kan du hende at du beholder denne kunden.

Den langsiktige virkningen av å ikke være seg selv er verre. Du begynner å bli sliten som selger, fordi du bruker energi på å kopiere en annen selgertype som ikke er deg. Salg er ikke så morsomt lenger, fordi du mister de kundene du fikk inn etterhvert.

Hva er konsekvensen av å ikke tro på produktet ditt? Du fremstår ikke som troverdig i det du skal presentere produktet til en kunde. Hvis du ikke ville kjøpt produktet ditt selv, hvorfor skulle noen andre ville det? Det er som å gå hos tannlegen og hvor du oppdager at han har dårlige tenner. Det er som å tilby coaching uten å betale for coaching selv.

Tro på det du selger

Hva er det jeg egentlig jeg sier her? Tro på produktet ditt. Kan du snakke lidenskapelig om produktet ditt i timesvis? Kan du snakke om det på stående fot? Har du produktene selv? Hvis ikke ville jeg kanskje sett meg selv i speilet og spurt meg selv om jeg skal begynne med noe annet.

Det med å tro på det man gjør er også med på å være mer autentisk i salget. Når vi snakker fra et sant sted inni oss, fremstår vi mer troverdige. Dette betyr ikke at vi ikke skal ta action og ikke jobbe med oppsøkende salgsvirksomhet. Men salgene kommer enklere når vi snakker fra dette stedet.

Det er lettere å dra nytte av et momentum som allerede er der rundt oss hvis vi bare våger å åpne øynene våres. Fordi det er “varme” kunder rundt oss som venter på at vi skal ta kontakt med dem.

3 måter å forbedre egen salgsflyt

  • Ta action med en gang: Hvis vi skal ta action, gjør det fra et riktig sted inni deg uten å gå inn i en rolle når du gjør det. Fordi jeg gjør ting jeg også for å få nye klienter, men jeg gjør det når det føles riktig å gjøre det. Hva hvis dette med å ta action kommer fra inspirasjon og ikke desperasjon? Hva hvis det er action-inspirert omtanke? Istedenfor action-inspirert baktanke? Når det er action- inspirert omtanke treffer vi bedre på de kundene vi vil ha. Vi kommer lettere i flyt og dette med å jobbe med salg, føltes ikke så verst allikevel.
  • Kjenn etter hva slags energi du har i øyeblikket: Føler du deg desperat? Ja du vet hva jeg mener med det. Den følelsen har vi alle selgere kjent på. Hvis du føler deg desperat, ikke selg. Vent litt, ta opp avisen gjør noe annet, det vil gå over. Når det har gått over, ta opp telefonen igjen.
  • Gjør et salg til når du har solgt: Dette er ikke noe nytt men heller en klar påminnelse om at vi kan “skvise svampen” på det jeg kaller for salgsflyt enda mer. Ikke gå ut å feire med en gang. Ta en telefon til. Book et møte til, eller ta et spontan møte med en eksisterende eller ny kunde. Når vi gjør dette fra denne tilstanden, gjør det liksom ikke så mye, og vi skaper nye muligheter mer uanstrengt I øyeblikket.

Michael Stenhagen er coach og konsulent for «salg på din måte» og skriver på egen blogg som du kan følge her

photo credit: Beta Soluciones Empresariales via photopin cc