Instagram lanserer profil-sider for web

5. november 2012 av Hans-Petter Nygard-Hansen

…men holder fast ved å være et mobilt sosialt nettverk!

På rekordtid har Instagram blitt utrolig populært og for kort tid siden rundet Instagram over 100 millioner brukere. Siden våren 2012 når Facebook la 1 milliard dollar på bordet og samtidig lanserte Instagram for Android har nettverket registrert fire nye bruker hvert sekund, og veksten ser ikke ut til å avta med det første. Tvert i mot.

Med Instagram har det i tillegg dukket opp tilleggstjenester som en kanin opp av en flosshat, apper og andre webtjenester. Du kan lage dine egne kopper, kalendere, plakater, postkort, skjermsparere, bøker med mer. Jeg har tidligere omtalt mine egne favoritt-tjenester på Instagram, og kjørte i august en egen Instagram-konkurranse hvor jeg kåret det mest populære hjemmekontoret. Høyer, SAS og mange flere bedrifter har også kastet seg på Instagram-bølgen, og fantasien ser egentlig ut til å være den eneste begrensningen.

I disse dager ruller Instagram ut egne profil-sider for web, men via Instagram siden egen blog lover de å holde fast ved at tjenesten først og fremst er et mobilt nettverk.

Det er fortsatt mange mangler ved tjenesten som Instagram selv leverer, slik som innsikt, søk og muligheten til å laste opp bilder fra for eksempel din egen PC. Statigram har på mange måter løst innsikts-problematikken, mens du feks fortsatt ikke kan linke bilder til spesifikke nettsider med mer. Med den Pinterest-lignende web-tjenesten Pinstagram kan du effektivt browse de forskjellige Instagram-bildene, men det er først nå Instagram selv kommer med en skikkelig web-tjenseste. Innsikt og andre tjenester er jeg også sikker på at Instagram vil komme med selv når de og Facebook har blitt enige om den videre veien for Instagram.

For å sjekke ut om du har vært så heldig å få din egen profilside, skriver du enkelt og greit https://instagram.com/brukernavn. Min side var ikke tilgjengelig når jeg skrev det her, og finner du ikke din egen kan du i mellomtiden ta en kikk på Nike sin egen side mens du venter. Det ser enkelt ut, men samtidig veldig lekkert.

 

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg