Norges beste teknologibloggere

«Speil, speil på veggen der, hvem er flinkest til å skrive om teknologi i landet her»?

Jeg får litt pepper av og til for å skrive fordelaktig mye om Apple produkter, noe jeg bare må beklage for de som ikke liker det, men samtidig påpeke at det aldri har vært min hensikt å skrive så mye om det som ikke jeg selv finner interessant. Her er jeg nok en smule subjektiv ja, men i tilfeller hvor jeg prøver å være objektiv så bruker jeg så mye tid jeg kan på å Google meg frem til begge sider av saken – etter beste evne.

Det har jo blitt noen teknologiorienterte blogger i løpet av den siste tiden, Cision har laget sin toppliste over de beste teknologiblogger her i landet, og på Google+ har man også laget en liten liste over de teknologi-blogger de finner best. Noen går igjen, mens andre ikke er sammenfallende. Felles for disse listene er at det finnes få som blogger spesielt mye om Android, mens det er mange (selvsagt) som blogger rundt økosystemet til Apple. Jeg har spurt et par ganger via Twitter også etter Android-bloggere, men fått få svar. Derimot får jeg ofte hissige kommentarer fra Android-fans som synes både ditt og datt om meg og min subjektive holdning til Apple. Det er kanskje lettere å kritisere andre enn å skrive selv?

Hvilke teknologi-blogger synes du er best?

I stedet for å lure så mye, så er det kanskje bedre å spørre – så da gjør jeg heller det – hvilke teknologi-blogger synes du er gode? Som seg hør og bør, og i god HansPetter.info-ånd kommer jeg selvsagt til å skrive en bloggpost om resultatet bak en slik undersøkelse, men jeg har også lyst til å gjøre mer enn som så. Topp 10 listen vil jeg kjøre en egen bloggroll på – her på HansPetter.info – og jeg kommer helt sikkert til å bruke flere av de bloggene som kommer opp til å gjøre mine subjektive saker mer objektive ved å spille på lag med flere bloggere slik at belysningen blir bedre – forutsatt at det finnes gode Android-blogger der ute da – som også kunne tenkt seg å skrive av og til sammen med meg.

Undersøkelsen ble kjørt mellom 1 og 15 september 2012.

Undersøkelsen er nå avsluttet – 625 stemmer er talt opp og her er resultatet:

Tusen takk til alle som har svart og gratulerer til de som kom inn blant Topp 10 – egen side vil bli opprettet – under menyen «Ressurser» slik at virksomheter, bedrifter, produsenter, med mer, enkelt og effektivt kan finne frem til en liste over bloggere de bør kontakte når det kommer til teknologi.

Hva savner jeg personlig her – kvinner! Det er ikke EN blogg om teknologi som er laget / skrevet av ei jente, dame, kvinne.

Sånn er det – gutta skrur, jenter bruker, eller? Si ifra om du kommer over en teknologiblogg av ei jente, så skal jeg moderere meg :)

Sjekk ut kandidatene til de beste teknologibloggene her:

 

Fotokilde: Kris Kesiak Photography via photo pin cc

28 Comments

 1. HP

  10. juli 2015 at 12:55

  Flott innlegg :-)

 2. Panter

  21. april 2015 at 23:22

  Her var det mange flotte tips til gode blogger om temaet. Vi prøver selv og blogge litt om teknologi, men syns så absolutt det er fint med andre gode blogger for innspill. Kom gjerne å ta en titt hos oss og gi oss en tilbakemelding om du vil :) savenhitech.no

 3. Svein

  7. september 2012 at 21:43

  Er noe jeg ikke skjønner helt…

  Det er en god del blogger som viser i oversikten din som ikke finnes i skjemaet der jeg kan stemme. F.eks. så mangler nrkbeta i stemmeskjemaet. Noen spesiell grunn?

  • Morten Prom

   7. september 2012 at 23:44

   NRK Beta er ikke en blogg, derfor er den ikke med…

  • Hans-Petter

   8. september 2012 at 09:54

   Heisan,

   Det er fordi det er mange som fyller inn feks Datahjelperne via «annet»-feltet. Jeg har tatt utgangspunkt i Cision sin liste, Google+ sin SUT liste og bloggere jeg selv kjente til – også har jeg latt andre få lov til å stemme på de de selv kjenner til :)

 4. Helge Astad

  5. september 2012 at 09:45

  Linken din til Google+ sin liste er ikke en liste over de beste teknobloggerene, men en liste over folk med teknologi-interesse du kan følge på Google+. SUL (Suggested User List) er ment å være et verktøy for nybegynnere på Google+ slik at de raskt kan finne noen med interesser de deler. Det er derfor mange av de på listen ikke en gang har egen blogg.

 5. Oskar Gårdsrud Paulsrud

  3. september 2012 at 12:17

  Vi i Droidnytt liker å se på oss som en nettavis, men morrsomt å havne på en liste blandt mange andre fantastiske teknologiskribenter! Hvorfor skriver så mange Droidnytt med stor N i?

  (Btw noen som vil skrive for droidnytt bare å sende en mail 😉 ogp@droidnytt.no

  • Hans-Petter Nygård-Hansen

   4. september 2012 at 07:37

   Heisan,

   Hvis dere ikke er en blogg, men en nettavis så skal dere selvsagt ikke være med her, så da skal jeg fjerne dere fra oversikten. Takk for at dere sa i fra :)

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

 6. Gaute Holmin

  2. september 2012 at 22:41

  Ikke noe problem å svare på undersøkelsen med Opera Mobile for Android nettbrett ihvertfall :-)

  • Hans-Petter Nygård-Hansen

   4. september 2012 at 07:46

   Det blir vi selvsagt glade for å høre Gaute, he,he :)

   /Hans-Petter

 7. Reidar

  2. september 2012 at 14:58

  Umulig å se selve spørreundersøkelsen, hverken i Safari eller Chrome. Så den en gang, men ikke sjans senere. Hadde jo vært moro å følge resultatene også?

  • Hans-Petter

   2. september 2012 at 18:58

   Oppdatert bloggposten nå med oversikt over hvordan det ligger ann :)

 8. Gaute

  1. september 2012 at 19:18

  Takk for at jeg er på listen!

  Synes forøvrig at en god tekno-blogg burde være mobilvennlig, noe de færreste på listen er 😉

  • MacGeeky

   2. september 2012 at 13:55

   Enig i at en teknologi-blogg bør være mobilvennlig. Jobber med saken i MacGeeky.no, men har vært nok å sette fingrene i etter at jeg flyttet fra Posterous til WP for et par uker siden (verdensmester i unnskyldninger) – har du et innstikk å anbefale som løser dette problemet?

   • Gaute Holmin

    2. september 2012 at 18:44

    Artig at du skulle spørre om det… har skrevet en artikkel om det 😉

    http://gaute.me/2012/05/gjor-bloggen-din-mobilvennlig/

    • macgeeky

     7. september 2012 at 12:10

     Takker Gaute, leser gjennom artikkelen nå :)

     Har installert WP Touch Pro (kjøpte like gjerne pro-versjonen) for øyeblikket i bloggen, mer som et midlertidig nødtiltak. Men syns egentlig det fungerer helt greit på mobil, på iPad/nettbrett har jeg valgt å bruke det vanlige temaet av samme grunn som Hans-Petter – jeg vil at bl.a widget skal fungere som det skal på fleste mulig enheter.

   • Eivind Jonassen

    2. september 2012 at 19:19

    Bruk et theme som er «responsive». Det er det som er fremtiden. Da er det samme design uansett mobil, brett eller hva du nå surfer med. Theme’et tilpasser seg størrelsen på skjermen automatisk. Sjekk ut min blogg så ser du hvordan responsive theme ser ut.

    • Hans-Petter Nygård-Hansen

     2. september 2012 at 20:19

     Jeg ønsker meg ikke et responsivt design enn så lenge feks til nettbrett – av naturlige årsaker som at alle widgets på høyre side skal fungere godt nok..

     Men jeg er enig med deg i prinsippet 😉

     • Eivind Jonassen

      2. september 2012 at 20:37

      Hvis du da tenker på reklamen så blir ikke den flyttet på iPad’n i hvertfall, der er skjermen stor nok. I hvertfall når jeg tester i både stående og liggende tilstand så argumentet ditt kommer til kort, hehe. Eller tenkte du på noe annet?

   • Eivind Jonassen

    3. september 2012 at 08:22

    Bare for deg MacGeeky så har jeg laget en kjapp video med hvordan det responsive theme´et fungerer på min side. Lyden er «crap», så jeg må se å skaffe meg et ordentlig headset 😉

    http://youtu.be/TI-aWjktVbU

    • macgeeky

     7. september 2012 at 12:06

     Takker Eivind! Skal se den med en gang :)

   • Erol Haagenrud

    5. september 2012 at 10:35

    Må bare si meg enig med Gaute Holmin her. Et alternativ til Themeforest er for øvrig http://www.elegantthemes.com/, hvor du betaler en engangspris på ca $40, og deretter kan plukke fra et relativt bra utvalg av responsive WordPress-temaer.

  • Hans-Petter

   2. september 2012 at 18:58

   Min egen blogg er ikke bare mobilvennlig – den er også som app på alle tre mobilplattformer :)

  • Jørund Heimholt

   3. september 2012 at 12:15

   Min blogg er mobilvennlig. :)

 9. MacGeeky

  1. september 2012 at 17:46

  Takker for inkludering av min blogg, og ikke minst for listen i sin helhet. Norske teknologiblogger er som nevnt i en kommentar over vanskelig å finne, spesielt om kvalitet, kontinuitet og publiseringsfrekvens er krav som henger høyt.

  Det finnes dog en del kvalitetsblogger i teknologi-kategorien, når man først finner dem. Er forøvrig en trofast leser av denne bloggen, som inneholder både kvalitet, kontinuitet og publiseringsfrekvens – stå på videre!

 10. Michael

  1. september 2012 at 17:08

  Hei, takk for at du tok med min blogg teknologinyheter på listen. Det var hyggelig. Jeg vinner nok ikke, men det er artig å bli nevnt:) Jeg er ikke så veldig opptatt av produkter på min side, men jeg håper folk liker den likevel. Jeg har strevd litt med å finne teknologibloggene på nettet, og noen av de andre har eg ikke sett før. Jeg skal ta en titt og se hva dere driver med.

 11. Eivind Jonassen

  1. september 2012 at 12:19

  Survey monkey funker dårlig på iPad sånn til info. Det visste du kanskje?

  • Eivind Jonassen

   1. september 2012 at 20:33

   Takker for at jeg også er nevnt her forresten :) Når jeg nå leser de andre kommentarene etter min egen, så virket jeg plutselig litt arrogant, hehe, og det var overhodet ikke meningen :) Stå på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blogglistenhits