fbpx
Shorts

YouTube Shorts kommer til Norge

Nå vil også norske YouTubere få anledning til å ta i bruk YouTubes nye videoopplevelse for å lage korte, fengende videosnutter med bare mobiltelefonen.

Shorts til Norge

YouTube kunngjorde mandag 12. juli at betaversjonen av YouTube Shorts kommer til Norge. YouTube har siden Shorts først ble annonsert i september 2020 utvidet til 26 land. Med den nyeste utrullingen vil YouTube Shorts bli tilgjengelig i mer enn 100 land verden over hvor YouTube allerede er etablert.

Korte videosnutter har allerede vært synlig på plattformen, men nå vil brukere i Norge for første gang få tilgang til Shorts «Creation Tools». Det inkluderer muligheten til å sette flere videoklipp sammen, i tillegg til å spille inn med musikk, kontrollere hastighetsinnstillinger og mer.

Brukere får også muligheten til å ikke bare bruke lyd fra andre Shorts-videoer, men også fra milliarder av videoer på YouTube. Dette åpner opp for en kreativ lekeplass ulikt noe annet tidligere. Brukere kan skape deres egen kreative vri på innholdet de elsker å se på YouTube og bidra til å gjøre det tilgjengelig for et nytt publikum. Det kan være alt fra å reagere på favorittvitsene sine, prøve en annen youtubers matoppskrift for første gang, eller gjenskape komiske sketsjer. Skaperne vil ha kontroll over eget innhold og vil kunne velge det bort dersom de ikke ønsker at deres lange videoer skal kunne remixes.

Samtidig som produktet ekspanderer internasjonalt, tilføyes det også et nytt sett av funksjoner i eksisterende og nye markeder, som for eksempel:

Shorts

Når det gjelder musikk, vil artister og skapere ha et stort bibliotek av sanger til å bruke i deres Shorts fra mer enn 250 plateselskaper og utgivere rundt om i verden, inkludert Universal Music Group, Sony, Warner, Believe, Merlin, Because Music, med flere.

Leverer en sømløs seeropplevelse på tvers av hele YouTube

Å hjelpe folk med å finne fram til Shorts for underholdning og hjelpe skapere med å bli oppdaget er også en nøkkelkomponent i produktopplevelsen. Derfor hadde YouTube allerede før «Creation Tools» ble kunngjort, introdusert et område på plattformen spesielt for Shorts, samt lansert en ny seeropplevelse som lar brukerne enkelt sveipe vertikalt fra en video til den neste. Det er også lagt til en Shorts-fane på mobil som gjør det enklere for brukere å se Shorts med kun et enkelt trykk.

Per i dag har YouTube Shorts-avspilleren over 6,5 milliarder daglige visninger globalt.

Shorts vil være en integrert del av YouTube-opplevelsen som brukerne allerede kjenner og elsker. For eksempel, hvis en bruker hører litt av en sang på Shorts, kan de enkelt finne fram til hele sangen, se musikkvideoen eller lære mer om artisten på YouTube.

Støtter mobil-skapere

YouTube har hjulpet en hel generasjon skapere med å gjøre deres kreativitet om til forretningsvirksomhet, og til å bli neste generasjons medieselskaper. I løpet av de siste tre årene har selskapet utbetalt mer enn 30 milliarder dollar til skapere, artister og medieselskaper.

Siden Shorts er en ny måte å se og lage YouTube-innhold på, har selskapet utforsket ulike måter for inntektsgenerering og belønning av skapernes innhold. Det inkluderer det nylig annonserte YouTube Shorts Fund – et fond på 100 millioner dollar som skal distribueres i løpet av 2021-2022.

Betaversjon av Shorts vil være tilgjengelig for alle i Norge innen onsdag 14. juli.