fbpx

Bruker iPaden til å åpne for håndverkeren hjemme i Norge når han selv er i New York.

xComfort: Nå er sci-fi huset her

Bruker iPaden til å åpne for håndverkeren hjemme i Norge når han selv er i New York.

Erik Berge bor i en stor enebolig ved Skedsmokorset. Han styrer all elektronikk i huset med strømstyringsystemet xComfort på iPad eller iPhone.

– Jeg har forskjellige scenariosettinger i systemet. Har jeg lyst på en Cognac en fredagskveld, trykker jeg på Cognac-innstillingen, så dempes lyset og det blir god stemning, sier Berge.

Berge innrømmer gjerne at han er over gjennomsnittlig opptatt av «gadgets«, og at han har lekt seg mye med xComfort-systemet.

– En gang var jeg i New York og skulle ha håndverkere hjemme. Da åpnet jeg garasjen med iPhonen, slo på lyset og slapp dem inn.

Unikt system
Med xComfort-systemet fra Eaton er framtidshuset på plass. Mobil-appen gjør det mulig å kontrollere hele huset med iPhonen. Fra lys og varme, til persienner og kaffetrakteren.

Systemet kan forhåndsprogrammeres slik at uttak til kaffetrakter og komfyr blir strømløse når du forlater huset. Dessuten tennes lys i s overom og alle ganger når røykdetektoren løses ut.

– xComfort er fremtiden nå. I en tid der vi setter fokus på å spare miljø og energi, er dette systemet helt unikt. I tillegg sparer man kroner og øre på å installere et system som gir deg luksus i hverdagen, sier Øystein Kolberg som er markedssjef for Eaton og xComfort systemet.

Holder orden på sakene
Berge valgte xComfort fordi han ønsket et helhetlig, strømsparende system som er lettvint å bruke.

– Det er veldig greit å ha et system som kan skru av alle lysene på en gang, og sørge for at ikke kaffetrakteren står på når jeg går hjemmefra. Dette er framtidens hus, det blir nesten litt sci-fi, sier Berge og ler.

Prøv xComfort selv på Eatons webbaserte demorom  www.xcomfort.no/demo. Her kan du også bli med i konkurransen om å vinne et komplett xComfort-system!

For mer informasjon, kontakt Øystein Kolberg, markedssjef for Eaton, på

Om xComfort:
Xcomfort er laget for å kunne brukes til alt fra å fornye eksisterende installasjon, til påbygg, rehabiltering og oppussing så vel som til komplette nye installasjoner. Man kan starte i det små, med enkle og praktiske funksjoner, og utvide etterhvert som behov og ønsker melder seg. Trenger du en ekstra lysbryter i gangen, eller både oppe og nede i trappen? Dette er typiske oppgaver som Xcomfort løser hver dag, helt uten bruk av synlige ledninger. Siden man griper inn i det elektriske anlegget, er Xcomfort et system som omsettes av elektroinstallatører. Den beste hjelp til planlegging, råd og vink får du hos din elektrofagmann. Les mer på www.xcomfort.no.

Om Eaton Electric:
Eatons elektriske sektor er en global leder innen strømdistribusjon, strømkvalitet, kontroll og automasjon, strømovervåking og energiadministrasjon. Eaton er klare til å løse dagens mest kritiske utfordringer innen strømstyring ved hjelp av de globale produktseriene fra Cutler-Hammer®, Moeller®, Powerware®, Holec®, MEM® og Santak®. Eaton Corporation er et diversifisert strømstyringsselskap med en omsetning på USD 13,7 mrd i 2010.

Selskapet som feirer sitt 100-årsjubileum i 2011, er en global leder innen teknologi for elektriske komponenter og systemer for strømkvalitet, -distribusjon og -kontroll: hydrauliske komponenter, systemer og tjenester for industrielt og mobilt utstyr; drivstoff til aerospace, hydrauliske og pneumatiske systemer for kommersiell og militær bruk, samt styring av ytelse, drivstoff og sikkerhet i biler og lastebiler. Eaton har cirka 73.000 ansatte og selger produkter til kunder i flere enn 150 land. For mer informasjon, besøk: www.eaton.com.

Disclaimer: Noen selskapsnyheter vil komme fra virksomheter som er kunde av Gambit Hill & Knowlton hvor jeg jobber som spesialrådgiver, andre vil ikke det. Dette styres 100 prosent av meg og bare meg.