fbpx
e-sport

Voksne vet ikke hva e-sport er og markedsførere bryr seg lite om smarthøyttalere – Episode 46

Hva er e-sport? Blir barn voldelige av å spille voldelige spill? Vil mange av oss kjøpe iPhone Pro? Er smarthøyttalere viktig for markedsførere og hvor mange influencere er det plass til på TV-skjermen?

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts. Lenker til alt jeg har snakket om finner du nederst i artikkelen.

Nesten ingen voksne vet hva e-sport er

Dataspillindustrien er en av verdens største, og investeringsbanken Goldman Sachs anslår at e-sport vil være en større TV-idrett enn amerikansk fotball innen 2022. Ifølge en fersk undersøkelse fra Elkjøp er det svært få voksne som kjenner til e-sport. Samtidig er det svært mange foreldre som mener barna spiller for mye. Og mange er også bekymret for om voldelige spill gjør barna voldelige. Elkjøp mener det er en myte, mens andre undersøkelser viser at det er en klar sammenheng.

Facebook kopierer Snapchat – igjen, med ny meldingsapp for Instagram

Den nye appen heter angivelig Threads, og det er The Verge som kom med avsløringen på mandag at Facebook-eide Instagram internt holder på å teste en ny meldingsapp kalt «Threads» som er «ment å promotere kontinuerlig, personlig deling mellom brukere og deres nærmeste venner». Men kommer Facebook til å lykkes (denne gangen)?

Nye telefoner og nettbrett fra Apple i september

10. eller 11. september er det duket for nye telefoner og nettbrett igjen fra Apple. Og muligens også et par nye datamaskiner og en ny klokke. Ryktene er mange, slik det alltid har vært før disse lanseringseventene til Apple. Men mediene er ikke like på som tidligere, noe som nok har sin naturlige forklaring. Magien er ikke i like stor grad til stede. Nyhetene er ikke like store lenger som “i gamle” dager.

Er smarthøyttalere viktige for markedsførere?

Hvor mange av dere som hører på den podkasten her har en smarthøyttaler? Google Home skulle bli årets julegave i 2018. Google Nest Hub Max kommer snart til Norge, men ingen vet når. En av konsekvensene av smarthøyttalerne ville bli at vi i økende grad ville bruke stemmen vår til å søke.

Flere analyseselskaper har sågar spådd at så mye som 50 prosent av all søk vil bli stemme-baserte innen 2020. Mulig at det kan bli tilfelle i USA, men her til lands tror jeg det er ekstremt usannsynlig. Nå viser en fersk amerikansk undersøkelse at kun 10 prosent av markedsføringsledere vil satse på «voice search». Er luften i ferd med å gå ut av smarthøyttalere, før ballongen egentlig er blåst opp?

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: Fredrick Tendong via Unsplash