fbpx
Google Nest Audio

Unboxing og testing av Google Nest Audio

For kort tid siden mottok jeg en pakke fra Google. Den inneholdt selskapets nye smarthøyttaler, Nest Audio. Litt større og dyrere enn Google Home, men veldig mye bedre bass og høyere volum.

Det begynner å bli en god siden jeg gikk til anskaffelse av en smarthøyttaler fra Google. Den het Google Home, og ble en del av hjemmet mitt tilbake til 2016. Nå har Google sluppet Google Home-arvtageren, i Nest Audio, som (ifølge Google selv) har 50 prosent mer bass og 75 prosent mer lyd.

Seks forskjellige smarthøyttalere fra Google

Siden Google Home i 2016 har jeg fått meg mange smarthøyttalere fra Google. Hele seks forskjellige formfaktorer og størrelser har det blitt – og da har jeg ikke fått anledning til å teste ut Google Nest Hub Max.

Hvilken smarthøyttaler låter best?

Her kan du selv høre hvordan de forskjellige høyttalerne høres ut, fra den minste til den største.

Google Nest Audio

Konklusjon

Det er ingen tvil om at Google Nest Audio låter (mye) bedre enn Google Home. Mye høyere volum og bedre bass, forsvarer 30 prosent høyere pris. Og designmessig ser også Nest Audio bedre ut i hjemmet enn Google Home.

Det jeg savner er de øvrige tre fargene som Google lanserer i USA til Nest Audio, men ikke her i Europa. I tillegg skulle jeg gjerne sett at Google hadde valgt å standardisere på USB C. Jeg har seks forskjellige Google-smarthøyttalere nå, og alle seks har forskjellige adaptere.

Og så var det Google Assistant da. Ingenting nytt å melde her. Google på norsk har fortsatt veldig mye å gå på. Såpass mye at ingen nye norske tjenester har blitt lansert i løpet av de siste par årene. Tvert i mot har det blitt færre. Fordi tjenesten er for dårlig. Google Assistant klarer fortsatt ikke å bestemme seg på hvilket språk hun skal svare meg på. Noen ganger svarer hun til og med på engelsk, med en norsk stemme.

Så får vi trøste oss i mellomtiden med at hun ser bedre og låter høyere :)