fbpx

"Hypen vi har snakket om har nådd sin topp - nå vil det handle om å finne substans"

Ukens sosiale medier profil: Alexander Evensen i Meltwater

«Hypen vi har snakket om har nådd sin topp – nå vil det handle om å finne substans»

De fleste som jobber med sosiale medier har kanskje hørt om Meltwater. Og har man jobbet med Internett en stund – i alle fall de som «var med» fra starten av – så kjenner man til Jørn Lyseggen. Nordmannen etablerte Meltwater Group i 2001 på Tjuvholmen i Oslo. I dag omsetter Meltwater Group for mer enn 100 millioner dollar årlig, og har 57 kontorer i 27 land, fordelt på nærmere 1,000 ansatte. Meltwater Group ble i mars 2012 kåret til Norges femte beste arbeidsplass og denne ukens sosiale medier profil – Alexander Evensen – er en av de fornøyde.

Alexander sitter i den norske ledelsen og jobber blant annet med  innholdsmarkedsføring (content marketing) og kommunikasjon, soaiale medier og rekrutering. På jobben går det for det meste i Facebook og Twitter, og nå nylig etablerte Alexander sin egen blogg – Alexanderevensen.com 

I tillegg har Meltwater Group etablert egne blogger – både til interne og eksterne formål, samt Intranett og Ekstranett-tjenester for å få spredt informasjon så effektivt som mulig.

Hva er dine beste og verste opplevelser og erfaringer med bruk av sosiale medier i jobbsammenheng?

Det er mange gode historier når det kommer til bruk av sosiale medier i jobbsammenheng. En av de bedre den siste tiden er knyttet til rekruttering. Det har vist seg at flere av de vi har ansatt har brukt bloggene våre aktivt til å gjøre research på vårt selskap, og blitt motivert og inspirert av innholdet. Bloggene våre har med andre ord gjort rekrutteringsarbeidet enklere for oss, kan Alexander fortelle.

– Den verste opplevelsen må ha vært når vi første gang skulle ut i det norske markedet, og ikke helt visste hva vi gikk til. Som en pioner er det vanskelig å vite mottagelsen for et nytt verktøy. Men det gikk heldigvis bra.

Er satsningen på sosiale medier  overlatt til tilfeldigheter og frivillig innsats, eller ligger det en skikkelig strategi i bunn?

Vi har et apparat med hovedsete i USA, Danmark Sverige, London og Norge som tar hånd om de sosiale medie kanalene. Alt operativt blir spredt ut på støttefunksjoner, mens selve strategien styres og endres fra USA. I tillegg bruker vi selvsagt våre egne verktøy som overvåker, analyserer og gir mulighet i sosiale medier, samt at vi også har inngått globale strategiske samarbeid med byråer for å hele tiden følge vår visjon og våre målsettinger.

Når det kommer til satsningen vår fremover i forhold til bruk av sosiale nettverk er det primært Facebook og Twitter vi kommer til å fokusere på. Vi kommer til å øke markedsføringsbudsjettet noe på Facebook, samt gjøre noe mer aktivitet på LinkedIn, YouTube og på våre egne blogger.

Det er ingen tvil om at en av de virkelige store trendene om dagen er knyttet til vår mobile hverdag – hvordan står det til med egen mobilstrategi?

Den korte versjonen er at vi i dag ikke har tilpasset noe av innholdet vårt for en mobil plattform. Meltwater bestemmer hvilken plattform vi skal bruke på laptop og mobil, mens vi selv kan bestemme hvilket nettbrett vi vil bruke. Her går det i iPad for de fleste, mens vi kjører Windows på laptoppen og Android på mobil.

Hvordan tror du bruk av sosiale medier vil utvikle seg bedriftsmessig i løpet av de neste 3 til 5 årene?

– Jeg tror hypen vi har snakket om har nådd sin topp, og at det nå de neste årene handler om å finne substans. Det vil også handle om å være mer visuell enn fokusert på ren tekst, og klare å nå ut med følelser. Jeg tror det å være mer personlig igjen vil skape tillit og trygghet som kommer til å bli mer og mer viktig i sosiale medier. Vi kommer nok også til å se at annonsering vil endres betraktelig, og bli mer anbefalende fremfor selgende. Jeg tror også trenden blir at sosiale medier integreres inn på andre plattformer enn tidligere, som for eksempel mer gagdet, leie av filmer, bestillinger osv. Som de sa på et Gambit frokostseminar – Hjemmesiden blir sekundær og Facebook vil overta mer og mer, avslutter Alexander Evensen i Meltwater Group.