fbpx
annonseblokkering

Twitter vil blokkere annonserer

I en ny utgave av mobilappen til Twitter kan du blokkere annonser på nettsider som åpnes via appen.

Det er lite som tyder på at annonseblokkerings-trenden vil avta med det første. Og selv om de fleste som blokkerer annonser nå i dag er på desktop, er veksten på mobil oppadgående. Apple gjorde det mulig for et par år siden å blokkere annonser som en tjeneste i operativsystemet.

I 2018 kommer Google med annonseblokkering innebygd i web-browseren Chrome. Twitter sin tilnærming er enkel – de vil la oss blokkere annonser på mobile nettsider som åpnes via Twitter-appen. Løsningen er integrert med Apple sin annonseblokkerings-tjeneste innebygd i Safari.

Har du installert og slått på annonseblokkering fra en eller flere adblock-apper vil du dermed slippe å se (alle plagsomme) annonsene når du klikker på en lenke fra Twitter-appen.

Les også: Reklame er for de fattige

 

eMarketer tror ikke dette vil ha så mye å si for annonsørene, men at det sender en signal om at annonseblokkering på mobil er i vekst. eMarketer estimerer at nærmere 10 prosent av amerikanske mobilbrukere vil installere annonseblokkering i 2018. Det tilsvarer en vekst på nesten 30 prosent fra 2017. Totalt vil nesten 30 prosent av amerikanerne – tilsvarende 75,1 millioner mennesker, bruke annonseblokkering i 2017.

 

US Ad Blocking User Penetration, Desktop/Laptop vs. Smartphone, 2014-2018 (% of population)

Nesten alle vil blokkere annonser

Ifølge Adblock-rapporten for 2017 fra PageFair, har blokkering av annonser på mobil forbigått desktop. Veksten er «eksplosiv» i Asia og forventet å «spre» seg videre til Amerika og Europa. Her er noen nøkkelfunn fra rapporten:

Les hele Adblock-rapporten her