fbpx

Et særdeles nyttig Twitter-verktøy hvis du er opptatt av å nå dine følgere!

Tweriod – Time dine Tweets med omhu

Et særdeles nyttig Twitter-verktøy hvis du er opptatt av å nå dine følgere!

Noen ganger lurt på når du bør sende ut dine Twitter-meldinger? Er det forskjell på en mandag i forhold til en søndag? Spiller det noen rolle om du sender ut en melding klokken 0900 eller senere på dagen?

Det er mange som har lurt på det her, og jeg har selv lest at den optimale tiden å sende ut mine tweets er på morgenkvisten – nærmere bestemt 08:43.

Tweriod gir deg full oversikt!

Nå kan du selv finne ut når dine meldinger potensielt vil nå flest av dine følgere, og det helt gratis!

Tweriod er i utgangspunktet helt gratis, men gratis rapporten har noen begrensninger –  den begrenser seg til maksimalt 5,000 følgere og inkluderer ikke alle hverdager, som du kan se av skissen under:

Det er derimot ikke altfor mange (ennå) som har over 5,000 følgere i Norge, og uten at det koster deg en krone, gir Tweriod uansett deg veldig mye og viktig innsikt.

For å finne ut av når det best for deg å sende ut dine Twitter-meldinger må du først logge deg inn med din Twitter-konto på Tweriod.

Dernest må du smøre deg med tålmodighet i noen timer – før du får en DM-melding på Twitter som forteller deg at rapporten er klar.

Jeg lagde min gratis versjon onsdag 04. januar, og Tweriod tok utgangspunkt i mine følgere og samtlige av mine tweets frem til 5. januar. I løpet av de timene det tar å lage rapporten vil Tweriod analysere samtlige av dine tweets og når meldingene ble lest og re-tweeted.

Som du kan lese av grafen er det forholdsvis store variasjoner mellom dager og tidspunkt, men jeg vet feks ikke av rapporten/oversikten her om det er også store variasjoner mellom de respektive ukedagene.

Full oversikt for 16 kroner

Tweriod kan heldigvis gi deg en komplett oversikt, og så lenge du har færre enn 5,000 følgere koster det ikke mange kronene heller – ca 16 kroner for å være helt nøyaktig. Jeg kjøpte meg en slik rapport i dag og hadde rapporten klar tre timer etterpå – med full oversikt over samtlige timer for alle dager i uken:

Skal jeg tvitre i helgen og satse på maksimal eksponering er det store forskjeller på når jeg typisk vil kunne nå flest:

I tillegg til at jeg nå har oversikt over hele uken, dag for dag, har jeg nå også anledning til å laste ned en komplett rapport i PDF-format!

Tweriod må sies å være et av de aller beste verktøyene jeg har kommet over, sammen med mitt favoritt-verktøy for å lage gode Twitter-lister – Formulist, The Archivist (omtalt i Topp 10 listen av Twitter-verktøy fra juni 2011) og ikke minst Topsy (som jeg brukte til å analyse bruken av hashtags under Social Winter).