fbpx

Hjelper deg å forstå, utnytte og optimalisere ditt Twitter-engasjement!

10 supre (og gratis) Twitter verktøy

Hjelper deg å forstå, utnytte og optimalisere ditt Twitter-engasjement!

Det beste med Twitter er selvsagt Twitter, men sammen med gode tilleggsverktøy blir mikrobloggen veldig mye bedre – og ikke minst verdiful.

Til daglig sverger jeg til Sprout Social for å administrere min sosiale hverdag, men ingen verktøy er komplette og da er det godt å ha noen verktøy i baklomma for å løfte Twitter-verdien opp til nye høyder.

Jeg tok for meg 10 sosiale verktøy i en tidligere bloggpost (fra desember 2010) og her er 10 nye, gode – og gratis verktøy som vil hjelpe deg å forstå, lære og utnytte Twitter-mulighetene dine optimalt!

TweetStats eller Twoolr

Både TweetStats og Twoolr gir deg en enorm innsikt i hva du gjør på Twitter – hvem som følger deg, hvem du følger, hvem som har sluttet å følge deg, når du tvitrer, dager du er mest aktiv, tidspunkt du er mest aktiv, hvor mange som RT-er deg, kommenterer, svarer, hvilke ord du bruker, hashtags du bruker, alt…. Fantastiske verktøy som virkelig gir INNSIKT i hvordan Twitter-hverdagen din ser ut!

Som grafen feks avslører så opprettet jeg min Twitter-konto for leeenge siden – mai 2009… en tweet, og så var det stille igjen til september 2009 – en tweet til, og så begynte jeg så vidt på nytt igjen mai 2010. Det var derimot ikke før jeg etablerte HansPetter.info og investerte i Sprout Social at jeg «got the hang of it» – for midt vedkommende MÅTTE jeg ha et skikkelig verktøy for å hjelpe meg i gang, og som med alt nytt så kjører man i gang skikkelig hardt, før det roet seg ned på et «normalt» nivå noen måneder etterpå :)

MentionMap

Tast inn navnet på en Twitter-venn og se hva vedkommende snakker om, er opptatt av og snakker med – i sanntid!

The Archivist

Fantastisk analyseverktøy som tar for seg alt fra brukere til hashtags – og som presenterer det hele veldig pent og ryddig. På toppen av det hele kan du lagre (derav archivist kanskje) dine analyser, men også eksportere de som regneark for bruk i andre sammenhenger. Bildet under er hentet fra #SocialSummer aktiviteten til @thomasmoen som går av stabelen på #GrimsGrenka 3. august i år:

TwitterCounter

TwitterCounter estimerer hvor mange følgere du vil få – basert på historikken din – innen en gitt tid. Om 2,167 dager har jeg feks 10,000 følgere på Twitter  – hvilket vil si om ca 6 år fra nå = 2017! Vi får se da…

TwitterCounter gir deg selvsagt mye mer enn som så; statistikk, forhold mellom tweets og followers, egne widgets du kan installere på din blogg, etc.

ManageFlitter

Dette er et fantastisk godt verktøy – for å holde orden på dine følgere og hvem du følger. I følge dette verktøyet så følger jeg nesten 500 personer som ikke følger meg, og jeg har akkurat unfollowed 70 personer som ikke har sendt ut en tweet på 3 måneder eller mer. Tilsvarende løsning for hvem du bør følge, etc koster penger, men rengjøringen av din follower-situasjon er gratis!

Som du ser til høyre kan du velge å vaske din follower-liste basert på flere kriterier.

mytweeple.com

Det ManageFlitter ikke lar deg gjøre – å hjelpe deg med å finne ut hvem du bør følge feks, uten å betale for det – får du gratis via mytweeple.com.

Hvem er det som følger deg, som ikke du følger, hvem er det du følger som ikke følger deg, og hvem er det du følger som også følger deg. Sorter på feks ratio (følgere vs følger) og mange andre valg. Et godt verktøy for å finne frem til riktige – og viktige personer å følge, andre mindre viktige å ikke følge lenger. Legg nye og eksiterende følgere til dine lister, og optimaliser din Twitter-konto.

twitoria

Enda enklere enn både ManageFlitter og mytweeple.com og gjør kun en ting – finner frem til de du følger som ikke har vært aktive innenfor et definert tidsrom feks siste året, siste 6, 2 eller 1 måned – og ned på 2 eller 1 uke….slik at du enkelt og raskt kan slutte å følge de.

Klout

Klout har jeg omtalt tidligere, og det er nok også et verktøy mange har begynt å bli kjent med. Et fantastisk verktøy som virkelig gir mening og verdi i forhold til din egen Twitter-status. Hvor influerende er du, hvilke temaer er det du dekker som andre Twitter-personer følger. Blir det reaksjoner – RT-er, svar, kommentarer når du sender ut en tweet, osv. Klout ser ikke bare på Twitter, men på Facebook og LinkedIn også for å dekke mer eller mindre alle viktige sosiale tjenester. Nytt for ikke så lenge siden – og enn så lenge ikke aktuelt i Norge – er at influerende Twitter-brukere kan få diverse «goodies» basert på deres Klout-score:

Who to follow

«Det enkle er ofte det beste» – hørt det før :)

Twitter har selv en egen tjeneste som hjelper deg med å finne «de riktige» personene å følge på Twitter:

Ser ut som min egen Twitter-ratio på 1,3 kommer til å ryke nå, for det er åpenbart MANGE intr mennesker jeg bør følge – samtidig som det helt sikkert er mange jeg fortsatt kan rydde opp i.

Så, der har du det – 10 gode og gratis verktøy som kan gjøre en stor forskjell og gi deg en forbedret Twitter-opplevelse!