fbpx

Det er viktig å følge opp sine SoMe-nettverk, og disse verktøyene er nettopp hva du trenger.

Top10 gratis SoMe-verktøy

Det er viktig å følge opp sine SoMe-nettverk, og disse verktøyene er nettopp hva du trenger.

Mitt favorittverktøy for å holde tritt med Facebook, Twitter, LinkedIn, Gowalla og FourSquare er Sprout Social (som jeg har skrevet om tidligere). Dette er derimot ikke et gratisverktøy, men er verdt alle dollarene jeg betaler i måneden for det.

I motsetning til mange andre markedstiltak krever Sosiale Medier at man følger opp dialogen skal skapes i etterkant. Der hvor digital marketing er veldig push-fokusert er Sosiale Medier veldig pull-orientert….og da er det ekstra viktig å følge med på hva som skapes i etterkant av en tweet, en Facebook-post, en Gowalla-sjekk-in eller andre aktiviteter man foretar seg. Det finnes veldig mange gode verktøy for å hjelpe deg på vei, og her er Top 10 gratis verktøy:

Hootsuite sin gratis versjon gir deg muligheten til å overvåke inntil 5 sosiale media-tjenester og mye mer. Begrensninger er det, og reklame må du også regne med, men i og med at denne er gratis er det ikke annet å forvente. Personlig foretrekker jeg Sprout Social, men det er ingen tvil om at dette er et meget godt verktøy for administrasjon og overvåking av dine SoMe-nettverk. Les mer på HootSuite sin hjemmeside.

Denne tjenesten blir fort en favoritt. Den hjelper deg ikke direkte til å følge opp dine SoMe-nettverk, men samler dine mest brukte ord på din hjemmeside, blogg eller en spesifikk side, og tegner opp et ord-bilde slik som under. Les mer om Wordle her.

Klout vil gi deg en veldig god oversikt over hvor mange du virkelig når, hvor mange som kommenterer deg, videresender dine meldinger og en overordnet score i forhold til hvor flink du er til å influere, engasjere og hvilket innhold du er “best” på. Jo høyere score jo bredere og sterkere innflytelsessfære har du. Klout kan du sjekke ut her.

Dette verktøyet kan sammenlignes med Google Alert, men for Sosiale Medier. Hvor sterkt brand har du, hvor often blir du sitert (re-tweeta), hvor stor grad er mottagere positive til dine tweets med mer. Dette verktøyet gir deg en rask og god oversikt over din SoMe-status. Du kan feks også laste ned oversikt over hvem dine top-brukere er, og mye, mye mer. Les mer om SocialMention her!

Driver du en sportsbutikk og har tenkt å begynne med twitter for å markedsføre tilbud, salg, gjøre butikken mer aktuell, osv, så er det kanskje viktig å få følgere som er intr i sport, og kanskje holder til i nærheten av der butikken din ligger. Nearby Tweets hjelper deg nettopp med dette. Her kan du følge diskusjonen på twitter, begrenset ned til Lillehammer hvis det er der du bor, eller Norge fordi de selger på Internett og feks sykkel som søkeord. Da vil du kun få opp tweets fra twittere i Lillehammer området som dreier seg om sykkel. De bør du med andre ord følge – så får du kanskje flere som velger å følge deg, nettopp fordi dere har sammenfallende interesser. NearbyTweets er rett og slett genialt, les mer om det her.

Hva er din Twitter-score? Hvor godt gjør du det i forhold til resten av klodens Twitter-brukere? Har du mange følgere som har stor påvirkning? TwitterGrader gir deg svaret. Tast inn ditt brukernavn og TwitterGrader regner ut din score på på noen få sekunder. Hvordan dette fungerer kan du lese mer om her, mens verktøyet når du her!

En Twitter-konto, men flere brukere som skal twitre på den samme? Da er CoTweet et verktøy for dere. Gratis versjonen passer mindre organisasjoner med få Twitter-kontoer fordelt på få mennesker. Med epost-meldinger som sendes når noen har re-tweeta eller sendt meldinger til deg/dere, kommunikasjonshistorikk, skedulering av utsendelser med mer, så er det her et kraftig gratis-verktøy. Enterprise utgaven har selvsagt MYE mer å tilby – og koster også – uten at det står oppført HVA det faktisk koster. CoTweet kan skryte av kunder som Microsoft, McDonalds, Coca Cola og Pepsi. Verdt å sjekke ut her!

Det beste med backtweets må du betale for, men gratis versjonen har også sin verdi. Den gir deg rett oversikten over hvordan du når Twitter-brukere med din hjemmeside – med mulighete til å sjekke ut din Twitter-historikk på en rask og enkel måte. Sjekk ut backtweets her.

ddict-o-matic er en helt rå tjeneste. Tast inn et ord – feks DataLagringsDirektivet – og få en skreddersydd side som tar for seg alt som har blitt skrevet og kommentert om DataLagringsDirektivet på Twitter, Google, YouTube, Flickr og veldig mange flere forskjellige tjenester. Er du ute etter å se hvilken buzz/snakkis du har klart å skape etter en lansering av et nytt produkt eller tjeneste så bør du definitivt teste ut Addict-o-matic!

«Saving the best for last» er det noe som heter, og monitter er ikke noe annet enn et genialt verktøy. Her kan du velge å følge hashtags som er viktig for deg – og det med en bestemt radius i forhold til hvor du befinner deg. Selv så sjekker jeg ut Twitter-meldinger som omhandler #DLD, #SosialeMedier, #Cloud, #Apple og #Android med en radius på 10 kilometer fra Oslo. Monitter sjekker du ut her.