fbpx
kunstig intelligens

«There is an AI for that»

På rekordtid har det dukket opp kunstig intelligens-verktøy og tjenester for alle tenkelige (og utenkelige) formål. Blant annet alt du trenger for å starte opp et nytt selskap fra «skratsj»

Bruk kunstig intelligens for å bli gründer

Planlegger du å starte for deg selv?

Tenker du på å ekspandere, men mangler riktige folk?

Sliter du med livslang læring og synes det er vanskelig å holde deg oppdatert med alt som er nytt, og synes du det er vanskelig å finne ut hvor i det hele tatt det er du skal begynne? Da skal du vite at det finnes mange svar og løsninger på dine spørsmål og bekymringer.

Du finner Teknologitrender på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotifyGoogle Podcasts, Podimo og PodMe.

 

Og svaret er selvsagt kunstig intelligens. Selv om svaret selvsagt ikke er like selvsagt og selv om vi er langt fra har kommet dit hen at kunstig intelligens er svaret på alt. Men vi er på god vei, og utviklingen går raskere enn noen gang. Eksponentielt, må vite. Et lite varsko er jo at dette også lukter dotcom.

I løpet av 2023 og de neste årene kommer det til å dukke opp tusenvis av tjenester bygd på kunstig intelligens, som vil være svaret på alle dine spørsmål. Og på samme måte som at “There is an app for that”, så vil det også være et KI-verktøy for “that”. Det finnes selvsagt også da en nettside som heter akkurat det; There’s an AI for that. En nettside som inneholder hundrevis av forskjellige verktøy, som tilsynelatende ser ut til å kunne gjøre alt. I alle fall alle former for kreative arbeidsoppgaver. 

La oss leke nå for moro skyld at du går med en liten drøm eller en konkret plan om å starte opp for deg selv. Bli gründer. Bli din egen sjef og selvstendig næringsdrivende. 

En startup. Enten helt alene, eller sammen med noen. 

Forretningsplan

Trenger du penger fra investormiljøet, bør du helst starte opp noe i dag som involverer og inkluderer kunstig intelligens i en eller annen form. Da sitter pengene nesten like løst som de gjorde da alt handlet om internett-økonomien for snart 25 år siden. 

Når du i tillegg legger frem en forretningsplan som inneholder kunstig intelligens-verktøy i fleng, som i stor grad har erstattet ekte (og dyre) konsulenter, tror jeg det skal mye mer til å bli avvist der du står og pitcher for dine sårt tiltrengte startupmidler. 

Til å utvikle en fullstendig forretningsplan har du derfor tatt i bruk verktøyet AI Project Description Generator. For å avdekke hvorvidt planen henger sammen eller ikke, før du pitcher den til dine potensielle investorer, kan du benytte deg av Validator AI dot com, som vil gi deg umiddelbar konstruktiv tilbakemelding på din forretningside. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Når ideen er validert og forretningsplanen er godt på vei dokumentert, trenger selskapet ditt et navn. I stedet for å bruke millioner på dyre byråer kan du i stedet bruke kunstig intelligens, i form av NamingMagic.com-tjenesten. 

Og når navnet er på plass, må du selvsagt også få designet opp en fet logo som matcher navnet og gir positive assosiasjoner til hva du skal tilby. Ikke bruk mye penger på konsulenter og reklamefolk til det. 

StockImg.ai kan lage alt fra logoer, cover til bøker, bilder, plakater, illustrasjoner, ikoner og grafiske grensesnitt for nettsiden du også må få på plass. 

KI-tjenesten Durable.co kan bygge nettsiden din på 30 sekunder, Mokker.ai kan produsere profesjonelle bilder av produktene du skal selge og ved hjelp av Synthesia.io kan du bruke kunstig intelligens til å lage profesjonelle videoer, uten at du trenger å betale for skuespillere, kjendiser, studio-leie eller annet utstyr. Alt blir laget med kunstig intelligens. 

Struktur- og humankapital – innhold

Det eneste du trenger er tekst som den kunstige intelligens-personen skal snakke om, og det kan du bruke Copy.ai til. KI-verktøyet kan brukes til å skrive alt fra manus til KI-produserte videoer, til gode artikler som har til hensikt å få frem både struktur- og human-kapitalen i selskapet ditt. 

Når Synthesia-videoene dine er ferdig, kan du for eksempel bruke Wisecut, som benytter seg av kunstig intelligens for å redigere videoer til å bli korte og engasjerende utdrag, perfekt tilpasset til sosiale medier, med musikk, tekst og med ansiktene alltid i bildet, selv om videoen ble filmet horisontalt og blir redigert ned vertikalt. 

Du kan også bruke Magisto til å hjelpe deg å utnytte for eksempel markedsmaterialet du fikk laget av Mokker og StockImage, kombinert med videoene fra Synthesia til å lage nye og engasjerende videoer. Og har du ikke tilgang til lisensiert bakgrunnsmusikk til dine filmer, kan du bruke Muberts sin Text-To-Music-tjeneste som lar deg enkelt skrive inn en tekst som beskriver stemningen du er på jakt etter i musikken, og så får du din egen AI-genererte musikk noen sekunder senere. Helt gratis. 

Og er du tøff nok til å spille inn videoer av deg selv, kan du bruke Timebolt.io til å fjerne pustepauser, ehh-lyder, samt trimme og gjøre både scenene og overgangene raskere og «smoodere»

Det kan jo tenkes at i stedet for å bruke stemmene Synthesia har tilgjengelig, inkludert på norsk, ikke er en god match for selskapet ditt. Kanskje du til og med har lyst til å bruke din egen stemme, men er ikke komfortabel med å spille deg selv inn, da er det selvsagt også kunstig intelligens-verktøy tilgjengelig som kan lage en syntetisk utgave av din stemme, slik at det holder å skrive inn tekst for å få det lest opp av deg tilbake. Lyd tilbake som du for eksempel kan bruke til å publisere din egen podkast. Her kan Murf.ai, Descript.com eller Listnr.tech være aktuelle tjenester. 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Illustrasjoner, slides, bilder

Mangler du gode bakgrunner til videoene dine, eller illustrasjoner til artikler, slides til dine presentasjoner, er det et hav av tjenester også her tilgjengelig. Mest kjent er nok Midjourney og Dall E 2, men det finnes også flere andre, gode alternativer, som blant annet Diffusionbee.com, Photosonic, AIPicasso og Lexica.art

Inspirasjon og innspill

Sliter du med ideer om hva du kan skrive om, og trenger litt inspirasjon, finnes det selvsagt også mange tjenester å velge mellom. ChatGPT fra OpenAI er et åpenbart verktøy, men Jasper.ai, Longshot.ai, Conto.ai og Peppertype.ai er alle sammen gode alternativer. Noen mer omfattende enn andre også. 

Og skulle du trenge å få noe oversatt fra engelsk til norsk, kan du selvsagt bruke Google Translate, men ChatGPT oversetter mye bedre – og ikke minst; med ChatGPT kan du for eksempel også be om at teksten ikke bare blir oversatt til norsk, men at den også blir skrevet på et enklere språk, et mer økonomisk språk, teknisk språk, osv, slik at du kan lage gode artikler som egner seg for alle potensielle beslutningstagere du trenger å overbevise. 

Koding

Om behovet for å kode litt ekstra på nettsiden din, trenger du heller ikke å bla opp tusenvis av kroner for konsulenter. Både ChatGPT og Bito.co – som benytter seg av ChatGPT – kan hjelpe deg med å kode, 10 ganger raskere enn det kodere kan. Og trenger du hjelp til å få koden verifisert, før du plasserer den inn i nettsiden din for eksempel, kan AI-Code-Reviewer.com hjelpe deg med det. 

Sosiale medier og markedsføring

Nå som navn, logo, bilder, nettside, markedsmateriell, videoer, osv, er på plass, må du selvsagt også skaffe deg god eksponering i sosiale medier. Da kan du bruke blant annet AISocialbio.com til å skrive en god bio til dine sosiale medier-kontoer. Og med Social_media_post_generation-verktøyet kan du også få hjelp av kunstig intelligens til å skrive selve post-teksten. 

Ortto kan hjelpe deg med alt fra segmentering av dine data, skreddersy målgrupper på tvers av hele kundereisen, samt analysere alt som har skjedd og hvorfor. Reply.io kan hjelpe deg med alt fra å ta kalde samtaler på tvers av alle dine kanaler, til å respondere på alt av inngående samtaler. Craftly.ai kan hjelpe deg med å skrive gode e-poster, mens EffortlessEmail er et innstikk til Gmail, som forvandler bulletpoints fra dine nettartikler til fullverdige e-poster. 

Og nå som alle flokker seg til LinkedIn for å skape leads og konvertere til salg, kan du ta i bruk Sayhi.pro, som har tatt i bruk kunstig intelligens for å skrive meldinger til dine forbindelser som de garantert vil svare på. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Ekte digitalisering

Nå er det bare å sette i gang. De fleste prosesser og funksjoner er på en eller annen måte påvirket og drevet frem av teknologi og kunstig intelligens. Digitalisering på en transformerende måte, som tilrettelegger for å gjøre mer med mindre, raskere og billigere. 

I motsetning av det mange forbinder med digitalisering, å “putte teknologi på papir”

Det her er også bare noen få eksempler på verktøy som kan hjelpe virksomheter å komme i gang, vokse, bli mer lønnsomme, osv. Og vi har fortsatt kun sett slutten på starten. I løpet av de neste årene vil tusenvis av milliarder av kroner bli sluset inn i tusenvis av kunstig intelligens-prosjekter. 

Tenk om Norge hadde satset litt mer på teknologi

Og nok en gang vil Norge stå mest av alt på utsiden å se på utviklingen, samt kjøpe tjenester. Regjeringen liker mest av alt å “følge situasjonen nøye”, redusere antall studieplasser øremerket for IKT og gjøre det enda dyrere for selskaper å etablere seg. 

Da ChatGPT-frykten i skolen var som størst, uttalte Kunnskapsministeren vår, Tonje Brenna, at vi må omfavne ny teknologi. Tenk om vår egen regjering hadde vært mer opptatt av at vi også skal utvikle ny teknologi – og da ikke bare for olje og gassektoren. 

Det hadde vært noe.