fbpx

THE THIEF – The Storyteller

THE THIEF har ikke brukt en krone på annonsering. Storytelling er deres viktigste markedsstrategi!

Hørt om THE THIEF? Hørt om Content Marketing? Jeg er en stor fan av begge deler. Selv om jeg bor i Oslo må jeg av og til unne meg å være hotellgjest i egen by, og da sover jeg mer enn gjerne på THE THIEF. Derfor var jeg for eksempel veldig glad for at THE THIEF ville hjelpe meg med 3 års-feiringen av bloggen min i sommer.

I den anledning ble jeg bedre kjent med deres kommunikasjonssjef, Siri Løining og etter kort tid «bestemte» jeg meg for at henne ville jeg gjerne intervjue. Ikke fordi jeg digger hotellet eller at de hjalp meg til å feire 3 års dagen min, men fordi de tenker veldig nytt, annerledes og spennende når det kommer til bruk av teknologi og sosiale medier. Ikke som en del av markedsføringen, men SOM selve markedsføringen.

Hvem er Siri Løining og hva jobber du egentlig med på THE THIEF?

Jeg er et  100% hotellmenneske, det er min bakgrunn. Men nå jobber jeg med kommunikasjon og medier, identitet og konsept og historiebygging. Jeg er ydmyk  overfor tittelen jeg bærer: kommunikasjonssjef. Samtidig er jeg overbevist om at en av grunnene til at dette funker er at jeg har vært med på å skape THE THIEF. Jeg har konseptet og kommunikasjonen under huden, og det gir meg et fantastisk utgangspunkt.  Her er produkt og kommunikasjon så vevet inn i hverandre at det blir vanskelig å skille. Jeg har en slags misjon med å jobbe i dette skjæringspunktet: Jeg ønsker å være med på å ta bransjen vår videre, inn i en ny dimensjon. Vi har skapt nye kommunikasjonskanaler –  og nye måter å fortelle om hvem vi er på i de gamle.

THE THIEF er et forholdsvis nytt hotel, men har på rekordtid klart å etablere et veldig sterk merkevare, og det uten at jeg kan huske å ha sett en eneste reklame for hotellet. Hva er deres markedsføringsstrategi?

Det stemmer. Vi har ikke brukt en krone på tradisjonell annonsering i publikasjoner eller på nett, men har skapt aktiviteter som base for formidling og videreutvikling av en fortelling. Storytelling er vår viktigste markedsstrategi! Sammen med kommunikasjonsbyrået Fete typer har vi utviklet en story som lever både i navnet og logoen THE THIEF. Med dette som utgangspunkt har vi opp bygget opp en merkevare fra scratch. Og vi startet tidlig. Godt og vel et år før vi åpnet, inviterte vi inn til THE THIEFs verden med utstillinger og arrangementer. På Tjuvholmen – for der er historien forankret. Det er her fortellingen starter. Det lokale først, så verden!

to-catch-a-thief

Jeg tror storytelling er framtiden. Tradisjonell annonsering tror jeg ikke like mye på lenger. Gjestene drukner i budskap og hotellene blir bare mer og mer like. Dersom vi skal skille oss ut og skape et stopp-effekt, må vi kommunisere via andre flater enn de tradisjonelle. Vi må nå ut til kunden gjennom ambassadører og partnere. Men ikke minst sørge for at alle som opplever THE THIEF ønsker å komme tilbake fordi de har opplevd noe mer enn de hadde forventet. Vi vil sette service tilbake på kartet, og gi gjestene opplevelser som gjør at de vil fortelle historien om THE THIEF videre. Kanskje står vi ved et skifte? Folk vi lese, lære og oppleve. Og mest av alt  – dele!

Hvis jeg sier ”word of mouth” eller ”word of mouse” hva tenker du da?

Storytelling. Content marketing, Tripadvisor og sosiale medier. Men mer og mer ser vi at det også handler om bilder og ikke bare ”words”). Instagram er en viktig «word of mouth»-kanal for oss. Foreløpig er Instagram en kanal hvor positive  bilder dominerer, og ikke bilder av negative opplevelser. La oss håpe noen kanaler fortsetter slik. Transparensen i og med «word of mouse», den digitale versjonen av jungeltelegrafen, gjør disse kanalene effektive og derfor viktige å følge med på. Folk stoler på vurderingene fra venner og kolleger, og deres venner og kolleger igjen, så her kan en merkevare leve, og bygges opp eller ned gjennom «word of mouse». Derfor har det vært viktig for THE THIEF å være troverdig i alt vi gjør.

Dere har over 4.000 venner på Facebook,  Twitter-konto med over 1,000 følgere og en Instagram-konto med nærmere 3500 følgere og dere har ennå ikke vært åpent i 1 år.. Hvor strategisk er bruk av sosiale medier for dere, og i hvilken grad er sosiale medier forankret i hotellet?

Vi bruker sosiale medier veldig bevisst, det er svært viktige kanaler for oss.  På bakgrunn av strategi og konsept har vi  som jobber med dette, utviklet en veldig god magefølelse for hva våre følgere er interessert i. Men vi ser at vi kan bli enda bedre og vi får gode råd og tips underveis som vi justerer oss etter. Vi opplever god interaktivitet i kanalene våre og prøver å svare alle. Vi ser at #thethief blir flittig brukt, og vi følger med daglig på hvilke bilder gjestene våre legger ut, og vi liker dem tilbake. Vi deler også noen av våre gjesters opplevelser etter tillatelse fra dem. 

g_stordalen-the-thief-relaxing

Vi har en plan for hva slags innhold vi vil publisere i de ulike kanalene. For å holde det i gang er det bra å bruke visuelle virkemidler som bilder fra destinasjonen Tjuvholmen, presentere partnerne våre, hva vi liker og ikke minst opplevelser som skjer på THE THIEF.Vi har så langt ikke brukt penger på sosiale medier i form av promotering eller annonsering. Vi har fått mange henvendelser om hvordan vi kan få flere følgere, og vi vurderer hele tiden hvor stort vi skal satse på sosiale medier. Det er vanskelig å måle ROI, derfor er vi fortsatt i lære- og betrakterfasen.

Hvilke andre sosiale nettverk bruker dere, eller vurderer dere å bruke?

Det finnes en skog av sosiale medier, og det er ikke lett å navigere i denne stadig voksende jungelen. Men vi har svært mange utenlandske gjester, og vi ser stor interesse fra land som USA, England og Tyskland; derfor bør vi vurdere å bruke sosiale medier som er populære i de landene. Pinterest, YouTube, LinkedIn og Foursquare bør vi nok være mer synlige i.

Hva er de viktigste grunnene eller årsakene til å bruke sosiale medier?

Rekkevidde og deltakelse. I sosiale medier slippes fortellingen fri. Og det er meningen, den er til for å stjeles;-) Vi ser at samarbeidspartnerne våre tar den, gjestene tar den og mediene tar den – og gjør den til sin. De tar den videre. Det er perfekt for et produkt som vårt og en fortelling som vår. 

I følge TripAdvisor er THE THIEF rangert som det beste hotellet i Oslo, hvor viktig er slike brukerbaserte undersøkelser og anbefalinger fremfor de tradisjonelle hotell-rangeringstjenestene?

Tripadvisor er ekstremt viktig i vår bransje. Til syvende å sist koker alt ned til om gjesten er fornøyd! Mytene og spådommene fra bransjen var dystre: ”Som det dyreste hotellet i Oslo kommer dere ikke til å lykkes på Tripadvisor, dersom dere ønsker å nå toppen. Det er bare de rimeligste hotellene som når opp.!” Men vi mener bestemt at prisklasse ikke er avgjørende for om du lykkes eller ei. Folk er ikke først og fremst opptatt av pris, men value for money. Etter fire måneder inntok vi førsteplassen og per i dag ligger vi der enda.

THE-THIEF-Reception

Hvilke verktøy og tjenester bruker dere for å overvåke varepraten om THE THIEF i sosiale medier?

Jeg bruker Solid Publication.

Har du noen eksempler på hvordan bruk av sosiale medier hos THE THIEF har bidratt til økt omtale og synlighet?

Vi ser dette særlig på Twitter: kjente magasiner tvitrer om sin omtale av THE THIEF, og det spres! Og vi har også eksempler på at twitrere med stor innflytelse gjengir artikler eller tvitrer om sin THIEF-opplevelse. Når profilerte personer med mange følgere legger ut tweets om en god opplevelse fra THE THIEF, ser vi umiddelbar effekt på thethief.com. 

Har THE THIEF merket seg økt oppmerksomhet fra internasjonal presse som en direkte konsekvens av den omtalen og dekningen gjester har gitt dere i form av deling av bilder og innhold via sosiale medier?

Internasjonal presse har nok fattet interesse for THE THIEF fordi det har en spennende historie, godt gjennomarbeidet konsept, god beliggenhet i en ny og attraktiv destinasjon, samt gode partnerskap, som det vi har med Astrup Fearnley. Jeg tror ikke at sosiale medier har bidratt så mye der, men hvem vet. Kanskje jeg tar feil. Det kan absolutt ha vært Word of Mouth-forbindelser som ligger til grunn for noen av oppslagene vi har fått.  Vi prøver dessuten å gi journalistene noe mer enn in-house hotellopplevelser, og tilbyr dem Oslo sett med lokale  øyne,. Vi har utviklet kartruter over mer ukjente, bortgjemte perler de bør besøke, vi lar de møte mange av kuratorene bak THE THIEF, og de får oppleve Tjuvholmen gjennom våre gode naboer. På den måte reiser de fra byen vår med mer å skrive om en bare en natt på hotellet.  ;)

the-room-the-thief

Veldig mange bruker sosiale medier til å skaffe seg økt synlighet, mens andre bruker det til kundeservice, salg, markedsføring av tilbud, VIP-behandling med mer. Hva er det THE THIEF først og fremst bruker sosiale medier til?

Vi bruker ikke sosiale medier først og fremst til å fortelle nyheter; vi forteller om hvem vi er! Små detaljer, de små historiene. Vi bruker mye bilder og video, og ganske få ord. Og så bruker jeg Facebook som internkommunikasjonskanal der jeg hyppig poster små drypp, setninger og tanker som de ansatte kan gjøre om til sine i møte med gjestene våre.

Vi opplever dessuten sosiale medier som en spennende kanal for rekruttering av personale. Her når vi ut til spennende potensielle medarbeidere vi ellers ikke ville nådd på tradisjonelt vis.

Har THE THIEFs bruk av sosiale medier vært avgjørende for den suksessen hotellet nyter godt av i dag?

Ja! Historien vår lever i sosiale medier hver eneste dag.

Har du noen gode eksempler på hvordan sosiale medier har bidratt positivt til deres kunders opphold hos dere?

Jeg tror igjen den viktigste kanalen er Tripadvisor. Her hjelper gjestene hverandre! Vi har også et internt system som heter Loopon. Gjester som har bodd hos oss, fyller ut et skjema og gir oss score på hvordan oppholdet har vært. Tilbalkemeldingene ligger åpent på vår hjemmeside.  Mer ærlig og transparent blir det ikke. Og vi er så fascinert og glade for alle tilbakemeldingene vi får! Både positive og negative, tips og gode råd, det er utrolig verdifullt. Og så blir vi jo bedre av det. Vi tror sosiale medier har gitt oss muligheten til å komme enda nærmere gjestene, både i forkant av, under og etter besøket. De deler og forteller, og det gjør vi også.

Gode historier er jo til for å deles – eller stjeles, om man vil….

THETHIEF-wall

Disclaimer: THE THIEF eller Siri Løining har ikke bedt eller betalt meg for dette intervjuet. Med unntak av bildet av Siri Løining (fra THETHIEF.com) så har jeg tatt alle bildene selv.